kött i varmluftugn på 125..?

Startat av Rymdsmula, 2009-02-08 13:53

Föregående ämne - Nästa ämne

Rymdsmula

Hur lång tid tar det att steka en fläskfile (ska beräknas till 5 pers) i varmluftsugn på 125 grader till innetemp 70?

Gilius

Svårt att säga då det finns en del faktorer i detta, mitt tips är att steka upp en yta sedan stoppa in det i en ugn på 90-110C avvakta rätt innertemp och sedan sänka till 70C som du kan hålla en bra stund utan att kvaliteten på köttet försämras. Då blir du väldig flexibel på serveringen.

/gilius

ivanl

Det är ingen jättepoäng att steka kött i varmluft. Tycker mest att det blir torrare och att stekskyn torkar in.
Skulle rekommendera 125 grader över-och-undervärme, bryn fläskfilén i panna först, lite vatten i botten så att du får sky, i med termometer för exakt stekning. Om du tar ut 2-3 grader under önskad temperatur och täcker med folie så stiger den upp till rätt temperatur utanför ugnen.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal