Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: Mat-Janne skrivet 2017-12-10 17:27

Titel: Olja i fritös, hållbarhet
Skrivet av: Mat-Janne skrivet 2017-12-10 17:27
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
Titel: SV: Olja i fritös, hållbarhet
Skrivet av: webguide skrivet 2017-12-11 08:23
Jag bukar gå efter lukten, om den börjar lukta osigt så kastar jag den (i soporna). Olja skall förvaras, tätt, mörkt och svalt.
Titel: SV: Olja i fritös, hållbarhet
Skrivet av: Andreas skrivet 2017-12-13 14:43
Finns det nåt sätt att rena frityrolja? För vissa saker, som till exempel fisk, gör att oljan luktar starkt av fisk efter en enda användning och därför kasseras, vilket känns ganska slösaktigt.