Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hankki
 - 2009-11-15 12:06
Jag skulle påstå att siken är fastare i köttet och den känns betydligt magrare.
Skrivet av helfgren
 - 2009-11-15 11:59
Som jag har förstått det så är siken väldigt lik laxen, men det är vad jag hört.
När det gäller fetthalten vet jag faktiskt inte .

MVH// Henrik
Skrivet av Andreas
 - 2009-11-15 11:50
Men är inte sik bra mycket magrare än lax?
Skrivet av Mickan
 - 2009-11-14 16:03
Ugnssik gör mormor ofta. Fyll hel sik med örter och smör. Baka av i form med vitt vin och smör.

Inkokt precis som lax smakar också fint.
Skrivet av Hankki
 - 2009-11-13 22:24
Sik är supergott som gravad, bättre än lax, även stekt är mycket gott.
Skrivet av helfgren
 - 2009-11-13 18:19
Har hört att den är väldigt lik lax och att man kan grava, ugnsteka, steka den men jag har inga handfasta recept. Så jag hoppas på detta forum nu  ;) .

MVH// Henrik
Skrivet av Andreas
 - 2009-11-13 17:24
Vet du, jag tror knappt att jag någonsin jag ätit sik som inte varit rökt...

Vad brukar du själv göra med orökt sik?
Skrivet av helfgren
 - 2009-11-13 13:52
Var och håvade sik igår och fick 60 kg som jag nu håller på att rensa. Tänkte röka hälften ungefär, men skulle gärna få hjälp med recept på maträtter med sik.
Tacksam för all hjälp jag får.

MVH// Henrik

Annonser

Powered by EzPortal