Citat från: Andreas skrivet 2012-08-14 10:22
Nej men inte ger du väl upp så lätt?
Vad använder du för slags kärl? Vissa menar att bakterier och vildjäst svävar omkring i luften och att man därför skall använda en vid bunke för maximal fångstyta. Bunken skall givetvis inte vara täckt med något. Och bara innehålla mjöl och vatten, inget annat.
Citat från: Andreas skrivet 2012-08-14 09:33
Hur går det med baket? Jäser du brödet med surdeg eller använder du butiksjäst?
Citat från: janders skrivet 2012-08-08 07:35
De i min omgivning som haft problem med start av vetesurdeg, har lyckats när de provat med rågsurdeg som starthjälp - och varit nöjda med resultat, vad jag vet. Googlar man lite ser man att metoden är vanlig.
Citat från: janders skrivet 2012-08-08 07:35Det känns som att vetesurdeg har mer gemensamt med rågsurdeg än med yoghurt, russin, äpple och allt annat som folk försöker använda för att få fart på sin vetesurdeg...
Citat från: janders skrivet 2012-08-06 18:00
Vetesurdeg kan vara lite svårstartad. Det säkraste sättet att starta en vetesurdeg är med lite rågsurdeg, som i sin tur är lättstartad.
Citat från: janders skrivet 2012-08-06 18:00
Vetesurdeg kan vara lite svårstartad. Det säkraste sättet att starta en vetesurdeg är med lite rågsurdeg, som i sin tur är lättstartad. Använder man rikligt med vätska i början är risken för mögel mycket mindre. Se: http://www.matkaravan.nu/bilder/surdeg.pdf
Citat från: Andreas skrivet 2012-08-06 09:39
Använde du samma ekologiska vetemjöl varje gång? Kanske just det mjölet inte innehåller någon vildjäst.