Citat från: roffekock skrivet 2007-10-31 00:13
Pecorino Senese: Denna Pecorino kommer från ett litet familjeföretag, Pinzani i närheten av Siena. Den
har en alldeles egen arom från områdets kryddor. Denna fullt feta fårmjölksost är
gjord på råmjölk som lagrats i ca. 4 månader och gniden med tomat, så att den får sin
röda skorpa. Den smakar otroligt gott och passar perfekt till ostbordet och är
också lämplig som rivost.
Pecorino di Fossa: Traditionsrik fårost från Sogliano al Rubicone, Forli som ligger i Emilia Romagna.
Fossa betyder hål och syftar på den särskilda process där osten begravs i marken
och mognar i ca. 3 månader. En metod som går tillbaka till 1500-talet.
Osten är torr, med en delikat, kraftig, lite bitter smak och stor doft.
Pecorino di Cantina:En mycket speciell fårost "tillbaka till rötterna" eller "ritorno alle origini" som
toskanska leverantör beskriver den. Mognat i min. 6 månader i en källare
som framhäver de olika smaksnyanserna. Cantinan produceras enbart av mjölk
från Toskanska får. Osten har en mycket speciell färg gul/brun/orange och en helt
unik smak. Stark och söt, den skall smakas!
Sen har vi en ost som är våran svenska drottnigfavos den heter BRILLAT SAVARIN.Om ni nu inte har testat detta så gör det fortast möjligt men skyll inte på mej om ni torskar.
......................Denna ostproducent från Bourgogne ligger mellan Lyon och Dijon.
Delin har vunnit silver 2003 och guld 2004 för denna delikatess
"triple créme" osten utvecklas hela tiden och blir krämigare och
krämigare.