Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas Holmlund
 - 2012-03-15 14:12
Jag bor strax utanför Örebro. Jag beställer alltid från Tärna Vilt! Bara skicka ett mail till dom så kommer varorna inom 1 vecka. Minns inte vad dom tar men jag skulle gissa på normalpris. Kan även rekommendera deras torkade renkorv. Tror hemsidan är www.tarnavilt.se
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-24 11:16
Jag var uppe i Kiruna en sväng i början av månaden och kan här visa autentiska bilder på Thorneus renprodukter. Värt varenda krona.
Skrivet av Urban
 - 2007-10-30 18:15
Både sidan och bogladet innehåller ben medans ryggfilén än benfri därav det högre priset + att det är filé.
Personligen så skulle jag aldrig köpa filen då jag tycker att priset är alldeles för högt + att jag är sjukligt förtjust i att sitta å tälja kött från ett bogblad vilket är en stor del av charmen.
Enda nackdelen med att beställa ett bogblad är ifall att du inte gillar det orökta torkade renköttet (det är ganska så mycket kött på ett bogblad).
Varför inte bara testa köpa en lite bit rökt filé, och en liten bit torkad filé låt oss säga för en hundring + frakt.
Sen så kan du smaktesta köttet och se vilket du gillar.
Skulle du tycka att det är jättegott så rekommenderar jag dig att beställa ett bogblad nästa gång.
Skrivet av jelvis
 - 2007-10-29 21:25
Oj, nu blev det svårt. Vad ska man ha för något? Det fanns ju sex olika torkade bitar att välja mellan! Ryggfilé var ju hyfsat dyrt. Hur är sidan i förhållande till ryggfilén? Sämre?
Skrivet av Kari
 - 2007-10-29 18:56
Julklapp kanske?  ;D

Ska lägga Svantes/Thornéus i minnet!
Skrivet av Urban
 - 2007-10-29 18:50
Elka: Det orökta torkade renköttet är det ursprungliga "orginalet". Förrut så röktes aldrig köttet före torkning utan rent torkat "naturellt'' var det enda som gick att få tag på.
Då jag säger förrut så menar jag nånstans i början på 90 talet och bakåt. Visst kanske det fanns nån Same som rökte och torkade renköttet, men det var nog inget vanligt förekommande vill jag tro.
Det orökta torkade renköttet är enligt min mening mycket godare än det rökta just pga. den unika smaken av naturellt renkött. denna unika smak försvinner i princip när man röker det.
Hållbarheten är det ingen skillnad på. Du kan nog lätt förvara en bit naturellt torkat renkött på en sval plats i många månader.
Det enda som händer är att biten bara blir torrare och torrare om du inte äter upp den på lång tid.
Fast den risken är väldigt liten i mitt hem ;).
Om du har lite slantar över så tycker jag dig att du ska prova beställa en bit naturell torkat renkött från det ställe Andreas pratade om och testa :).
Skrivet av Kari
 - 2007-10-29 17:55
Urban: Måste fråga, orökt och torkat, vars har Du fått smak på det? Vad tror Du om hållbarheten orökt? Låter gott och spännande!
Skrivet av Jonas
 - 2007-10-29 16:50
Kan bara instämma med Andreas om att torkat renkött av riktigt bra kvalitet finns hos Thornéus i Kiruna.
Har köpt torkat renkött på ett antal ställen i Västerbotten och Norrbotten men inget av det jag har smakat har hållit lika hög kvalitet som det hos Thornéus i Kiruna!
Skrivet av Kari
 - 2007-10-29 16:24
Urban: Vi smugglar våran ren i delar från Umeå..  ;)
Men någongång sett på Ica Kvantum och Maxi till hutlösa priser. Men finns/fanns det inte på postorder? Tror jag sett det nånstans. Återkommer. Kanske om om länken dyker upp.. Jepp, nu dök den upp! http://www.ammarnasvilt.se/Bestalla.htm Men priser? Hmm?

Skrivet av Andreas
 - 2007-10-29 15:53
Citat från: Urban skrivet 2007-10-28 16:13
Tyvärr så går det inte att få tag på torkat renkött som är orökt vilket jag tycker är bäst.


Det går bra att få tag på torkat renkött som är orökt. Jag brukar handla hos Thornéus renprodukter http://www.thorneus.com när jag är i Kiruna, men det går även bra att ringa och beställa på 0980-100 81. Betalning sker antingen via postförskott eller att ni förskottsbetalar er beställning in på deras postgiro. Förskottsbetalar ni och begär att få det skickat som brev kostar 1 kilo 55 kronor i frakt.

Vore kul att höra vad ni sörlänningar tycker om denna delikatess. ;)
Skrivet av jelvis
 - 2007-10-28 19:55
Det är rätt irriterande faktiskt. Det är inte precis som om det borde vara något problem med hållbarheten för torkat renkött. Det borde i alla fall överleva en tripp från norra till södra Sverige.

Här finns bara amerikanskt torkat kött till salu och det andas inte precis kvalitet.
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-28 19:43
Citat från: Urban skrivet 2007-10-28 18:59
Här i Umeå så kan man finna torkat renkött i vilken ICA eller Konsumbutik som helst.


Kan rapportera att i Blekinge är det enda som står att finna i kyldiskarna fläskfilé, fransyska och köttfärs.    :-[
Skrivet av Urban
 - 2007-10-28 18:59
Calle: Torkat renkött kan man väl säga att det är en norrländsk specialitet men nog tror jag att det går att köpa i stockholm eller i Göteborg.
Kanske måste man hitta någon specialbutik där dom säljer hemslöjd och hemlagade produkter?.
Anledningen att dom börjat att röka merparten av det renkött som torkas är just pga. att dom får sälja mera renkött söderut och att turisterna gillar det bättre.

Här i Umeå så kan man finna torkat renkött i vilken ICA eller Konsumbutik som helst.

Kanske Elka vet var det går att köpa i Stockholm?.

Jelvis: I Skåne kan det nog bli problem att finna..




Skrivet av jelvis
 - 2007-10-28 17:43
Verkar jätteintressant! Undrar om man kan få tag på det här nere i Skåne?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-10-28 16:38
Verkar smaskens! Är det en norrländsk specialitet eller finns det på "vanlig" ICA/Konsum/osv.?

Annonser

Powered by EzPortal