Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av roffekock
 - 2007-10-05 14:48
Jag tycker att du ska göra en soppa på färsk koriander med hönsbuljong i botten avred den gärna lite.Avrunda med färsk grädde.
Citat från: agnetasch skrivet 2007-07-06 15:06
Jag får väl ta mod till mig o prova den färska koriandern.Vet bara inte vad jag ska ha den till  ???
Skrivet av Kari
 - 2007-08-31 12:27
11 röstande hittills, för att det ska bli lite mer folk som röstar så puffar jag lite för tråden! PUFF PUFF!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-06 15:06
Jag får väl ta mod till mig o prova den färska koriandern.Vet bara inte vad jag ska ha den till  ???
Skrivet av Anne
 - 2007-07-06 12:43
Agneta - det är ju ruskigt mycket skillnad på färsk och torkad koriander dock, och färsk koriander kan väl ändå inte påminna om knäckebröd alls? :)
Skrivet av Aradil
 - 2007-07-06 12:26
Chili - gillar riktigt stark mat så det är ett måste.
Örter - färska örter funkar alltid, dessutom doftar de så gott.
Olja - olivolja till sallad är ett måste, dessutom är det ju gott att doppa bröd i.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-06 09:12
Vad jag är avundsjuk på alla ungdomar som inte har en massa förutfattade meningar när det gäller kryddor.För mig ÄR koriander knäckebröd,precis som timjan är ärtsoppa o dragon bearnaisesås.Hur många recept har jag inte backat för när de innehållit "fel" kryddor.Jag ligger dock i hårdträning o har börjat använda mer kryddor i ovana sammanhang o oftast går det ju bra.Men koriander....  ::)
Skrivet av Urban
 - 2007-07-05 18:26
Jag blev bjuden en gång på ungsgratinerad fisk hos en marockan. Runt fisken låg det skivade tomater som han hade saltat och strött malen spiskummin på.. Det var riktigt gott faktiskt.
För övrigt så var fisken också god  :).
Skrivet av kryddburken
 - 2007-07-05 14:49
Vitlök/Lök
Fonder/Buljong
Annat... - LAWRY´S!! ;-)
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-05 13:30
Det är många som har svårt för koriander, men jag älskar det!
Skrivet av Anne
 - 2007-07-05 13:26
Nej, jag har mer min spiskummin för att få lite mexikansk touch på maten, gärna ihop med färsk koriander. Marockanskt har jag nog aldrig lagat. :)
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-05 11:35
Citat från: Anne skrivet 2007-07-04 18:04
Det går rätt mycket spiskummin här med


Gör du också marockansk mat som Calle eller vad använder du främst din spiskummin till?
Skrivet av Kari
 - 2007-07-05 11:26
Det är Chapati Ni ska äta när Ni äker till Tunisien, billigt och gott! Kosta mellan 6-12kr typ. Garanterat propp mätt på två!  ;D

Bilden lite suddig - kanske fotografen å?
Skrivet av Anne
 - 2007-07-04 18:04
Det går rätt mycket spiskummin här med, men annars valde jag precis samma tre som Andreas. Färska örter, vitlök och chili i en eller annan form. Aromat använder jag aldrig, jag gillar inte färdiga kryddblandningar med konstiga tillsatser nåt vidare. :)

Skrivet av Andreas
 - 2007-07-04 17:33
Chili, örter och lök/vitlök. Chilli är ju självskrivet om man som jag gillar stark mat. Och utan örter som basilika och vitlök blir det ingen pesto som är en annan favorit!

Aromat är jag inte alls kompis med.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 13:39
Killen med kollen!

Tack!

Annonser

Powered by EzPortal