Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-11-06 21:24
Ok. Tack för svar Kurt  :).
Undras vilken olja dom utländska fabrikörerna använder?.
Skrivet av kurt
 - 2007-11-06 08:32
Citat från: Urban skrivet 2007-11-02 19:12
Nån som vet vilken slags olja som finns i tonfiskburkarna?


Abba har sina i solrosolja.
Skrivet av Urban
 - 2007-11-02 19:12
Nån som vet vilken slags olja som finns i tonfiskburkarna?
Skrivet av Anne
 - 2007-09-04 11:24
Ingen aning - nuförtiden konserverar man ju det mesta, och antagligen bra mycket mer noggrannt än att ploppa ner lite mat i olja. Men frågan var ju vad som kom först, och varför ;)
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-04 10:38
Har tonfisk i vatten då kortare hållbarhet - kortare bäst-före datum?
Skrivet av Anne
 - 2007-09-04 09:59
Det ska väl inte vara omöjligt :) Det kommer från en bok jag recenserade häromsistens här, Adventures of An Italian Food Lover.
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-04 09:30
Citat från: Anne skrivet 2007-09-04 09:06
För att det konserverar - såklart. Att lägga in saker i olivolja är en gammal konserveringsmetod. Tonfisk tillagas länge, och på låg värme, och läggs sen in i olivolja. I Italien är det hyfsat poppis att tillaga andra saker, t.ex. fläskkött, SOM tonfisk. Har ett recept på just fläsk-som-tonfisk, det ser spännande ut :)


Det låter spännande, går det att få receptet?
Skrivet av Anne
 - 2007-09-04 09:06
För att det konserverar - såklart. Att lägga in saker i olivolja är en gammal konserveringsmetod. Tonfisk tillagas länge, och på låg värme, och läggs sen in i olivolja. I Italien är det hyfsat poppis att tillaga andra saker, t.ex. fläskkött, SOM tonfisk. Har ett recept på just fläsk-som-tonfisk, det ser spännande ut :)
Skrivet av Andreas
 - 2007-09-04 08:55
Varför är oljan den ursprungliga varianten? Ge mig lite historia!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-02 13:49
Tonfisk i olja är ju den ursprungliga varianten.Tonfisk i vatten är en relativt ny företeelse som kommit starkt p.g.a att all mat på senaste tiden har varit fettfri.
För ett tag sedan hade jag gissat att vattentonfisken hade blivit ensam herre på täppan,men med alla LowCarb-dieter tror jag att oljetonfisken får en renässans.Vi får nog dras med båda sorterna i fortsättningen.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-01 20:31
Agneta: Den här bismaken, kan det vara nåt slags plåtsmak? Kan det kanske vara så att oljan skyddar tonfisken bättre i burken?

Rallysally: Jovisst blir det lättare med vatten - brukar stå tonfisk i vatten i "lättrecept". Men jag förstår inte varför inte all tonfisk är i vatten så att man själv får slå på olja om man vill - då räcker det men en typ av förpackning - samt att vatten är billigare än olja.

(OT: Det finns en kokosmjölktråd här:
http://matforum.nu/index.php?topic=73.0)
Skrivet av rallysally
 - 2007-08-01 20:12
En del gillar inte olja, kanske ett lättalternativ. Men varför finns det cocosmjölk light?
Som dessutom är dyrare än vanlig cocosmjölk?(offtopic)
Cocosmjölk utspädd med vatten???
Lev gott
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-01 17:03
Tonfisk i vatten har en liten besk bismak. Jag tror inte det hjälper att hälla olja på den för att få bort bismaken, kanske för att få bort gnisslet.Symaskinsolja?
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-01 16:55
Calle: Frågan är bara vem av oss som har en telefon. :)

Urban: Har du provat hälla en skvätt olja på din tonfisk i vatten då så kanske det slutar gnissla?
Skrivet av Urban
 - 2007-08-01 13:37
Jag håller med Agneta.. Tonfisk i olja är godast :).
Tonfisk i vatten tycker jag är för torr och gnisslig på nåt sätt.

Annonser

Powered by EzPortal