Liquid Smoke av Hickory på flaska, någon testat?

Startat av Kari, 2007-06-14 09:38

Föregående ämne - Nästa ämne

Fredrik Goldhahn

Absolut. Det är olika träslag, olika smak. Vanliga rökspån var allt man kunde köpa för några år sedan men nu finns det flera olika sorter till och med i fiskeaffären.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Andreas

Blir egen rökolja lika koncentrerad som Liquid smoke i smaken?

Vilket träslag smakar Liquid smoke förresten?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Andreas, på min flaska Liquid Smoke står det "Ingredienser: vatten och kondens från hickoryrök".

Fredrik Goldhahn

Hickory är ett träslag, växer mycket i Amerika.

Som jag skrev gjorde vi små mängder och använde direkt eller de närmsta dagarna för smaksättning. Riktigt, riktigt rökig smak vill jag bara ha i Whiskey!  ;D Så jag brukar gå varsamt fram med både egen rökolja och Liquid Smoke...
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Fredrik Goldhahn

Hickory (Carya) är ett släkte träd i familjen valnötsväxter som växer i Nordamerika. Även släktet Annamocarya kallas vanligen för hickory. Hickory användes förut till skaften i golfklubbor. De flesta trumpinnar är också gjorda av hickory.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Urban

Även hammarskaft och yxskaft är gjorda i hickory (kanske inte alla, med dom flesta som sagt)

Sweber

Jag gillar inte LS. Köpte en flaska för många år sedan och provade att ha i lite av varje. Men tröttnade snart. Smakar mest medwurst, tycker jag. Har inte öppnat flaskan på säkert 5 år. Vill jag att grillmaten ska smaka rök, lägger jag träbitar på glöden.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Urban

Jag gillar Liquid Smoke, men använder den mest som smaksättare i BBQ såser där den gör sig bäst.

Anso

Hittills har jag bara använt LS som smaksättare i hamburgarna som crlhrv gav mig receptet till i en tråd. Alla som ätit dom har tyckt att dom är jättegoda. Mitt enda problem är att jag tycker jag luktar LS om händerna i flera dagar ifall jag tar på smeten...

roffekock

Matforum är bäst

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anso

Jag har funderat på handskar, men inte skaffat några (ska man köpa på apoteket för att få tillräckligt rena?). Sist testade jag en hamburgerpress, men där fastnade smeten. Jag ska hitta en bra lösning, klämma dom för hand trots handskar tilltalar mig inte så mycket. Det är många hamburgare som ska göras...
crlhrv: dom är verkligen goda!

(Sorry för lite OT...)

roffekock

http://www.blocket.se/vi/10354172.htm?ca=23_11_s
Anso kolla här.Eller så kan du skaffa en fyllbar sprayflaska och duscha dom helt lätt innan du steker dom. Men första tipset är helt klart på topp.
Det kostar att vara på topp. ;D ;D ;D ;)
Matforum är bäst

Hasse

Den där mojängen på Blocket har varit till salu länge, så jag tror att man kan pruta ganska kraftigt. Men man måste nog äta ganska många hamburgare per dag, för att den ska löna sig.

roffekock

Matforum är bäst

Anso

 ;D :D  ;) Snart spricker jag! Det vore något att köpa en hamburgermaskin! *hahahihihihohoho* kramp i magen

Min plan var mer i stilen att hitta en metallring som matchar press-delen i hamburgerpressen så man kan pressa utan att försöka få ur den ur den omöjliga formen (får skippa ränderna på ena sidan...). Tyckte det funkade helt och att lassa i med sked i alla fall. Ur var svårare...

Rookie-T

Jag har rökaromsolja här hemma. Brukar glida ner en liten mängd när man gör burgare eller vissa marinader. Rätt okej fejk endå eftersom jag inte äger någon proffsig grill eller en tomt att grilla på :P
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Tommy

Om ni inte har testat att förkoka kött med Liquid Smoke, råder jag verkligen er att göra det.
Ni kommer att framstå som grillexperter då köttet vid avgrillning blir mört som jag vet inte vad!

Testa Hickoryrökta Tigerspjäll:

1 halv bröstkorg av gris(färska spareribs) eller mer beroende på hunger.
vatten så det täcker i en gryta
Liquid smoke (Finns nu minst två fabrikat Try Me och Texas Smokehouse på ICA Maxi i Mölndal i alla fall)

Marinad:
4 msk koncentrerad apelsinjuice
4 msk brun farin eller råsocker
3 msk Tiger sauce
1 msk Dijonsenap
ev någon grillkrydda som topping

Lägg hela sidan(om du har stor gryta) i en kastrull. Du kan skära ner den i bitar om ett par tre ben tillsammans. Täck med vatten.
Salta lätt och koka upp. Skumma av allt äckelpeckel. Tillsätt ungefär 1 dl liquid smoke/ liter kokvatten eller mindre om du vill.
Låt småkoka i 45 min inte mer. Sätt fläkten på storm! Grannarna kommer att undra annars;-)
Ta upp spjällen och lägg i en bunke. Smörj in köttet med marinaden, gärna dagen innan du ska grilla.
Låt stå och dra till sig smakerna i kylen.
Grilla av eller kör färdigt till fin yta i ugn. Pensla gärna med mer marinad under grillningen.
Servera med en god Coleslaw.

Detta kanske hör hemma under tråden BBQ men eftersom liquid smoke är ämnet här, passar det.

/Tommy

Tommy

Glöm inte vegetarianerna!

Liquid smoke kan förgylla många vegetariska rätter eftersom det är nästintill omöjligt att hitta rökta vegetariska alternativ.
En veg. gryta lyfter rejält med någon matsked Liquid smoke. Överdriv bara inte, det ska bara finnas med utan att dominera.

Om ni inte provat så fråga någon ungrare om ni får vara med och smaka när han/hon gör gulasch eller halaszle(fisksoppa) över öppen eld där grytan hänger i en trefot över elden. Man eldar med bra lövträ och gör riktiga långkok där röken rullar över kanten på grytan hela tiden och sätter av smak i maten. I Ungern eldar man då gärna med akacia som ger en god smak säger min ungerska mentor.

/Tommy

Hasse

Tommy, någon matsked Liquid Smoke låter väldigt mycket till en normalstor gryta. Har du inte skrivit fel?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal