Citat från: Mickan skrivet 2009-06-18 15:56
Nu är min fil klar. Den blev bra!
Citat från: Mickan
Man tar sedan 1 msk av den egna till en ny liter.
Citat från: Mickan skrivet 2009-06-18 15:56
Ja, jag har läst att det finns en sådan skillnad i mjölken. Kossorna trivs nog extra bra på Falbygdaslätta för det är så otroligt vackert!
Nu är min fil klar. Den blev bra! Lite mindre stickig kanske men det faller mig i smaken. Jag tog 1 l rumstempererad mellanmjölk och 1 dryg matsked fil. Detta stod i 22 timmar, rördes, kyldes och smakade bra! Nästa gång ska jag starta med Falköpingsfil för det har jag köpt idag. Mjölk från samma ställe.
Citat från: agnetasch skrivet 2009-06-19 09:54
Vad spännande! Undrar om det blir någon skillnad med den filen.Vi får väl rapport?
Citat från: Mickan skrivet 2009-06-15 19:35
De gav den förklaring jag väntat mig; Skillnad i bakteriekultur. Glömde köpa mellanmjölk idag men i morgon...