En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet Igår kl. 17:49 »
Att man vacuumförpackar kommer från idén att när man tar bort syre så kan inte bakterier (eller annat för den delen) leva och utvecklas. Jämför med en konserv.  Inga jordbakterier kan leva i en syretom eller kraftigt syrefattig miljö. Observera att maskinen som används måste vara av bra kvalitét så den verkligen skapar ett ordentligt vacuum samt att påsarna är täta och får en bra förslutning.

Att tvätta det som ska vacuumförpackas kan väl rekommenderas eftersom du kommer packa upp maten förr eller senare så du då slipper få en sandlåda på diskbänken ...  :-\
2
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet Igår kl. 14:25 »
Behöver morötterna tvättas innan vacuummaskinsinpackning? Jag tänker så att inga jordbakterier som älskar den miljön växer jättebra i påsarna.

En god anledning till att vilja förvara morötter länge är att man odlat dem själv och att de är mycket godare än affärens!
3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet Igår kl. 07:43 »
Klart ponnyn ska ha en morot ;D
4
Vad säger Electrolux? Att de vill att du ska köpa en ny? Eller?
Att få igång den är nog inga problem för händiga människor. Var bor du?
5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-10-14 15:49 »
Det är säkert inte försvarbart på det ekonomiska planet. Däremot kan det vara otroligt bra om man behöver en morot pronto som när man är lat och inte orkar gå för att att handla, alternativt när kompisen tog med sin nya ponny på middagsbjudningen ...   ;D
6
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-10-12 08:19 »
Frågan är om det är ekonomiskt försvarbart att fylla frysen eller kylen med morötter. Morötter kostar ju nästan "ingenting" Även att vakumförpacka kostar en slant.
Gör en stuka i trädgården eller på balkongen istället ;)
7
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-10-11 15:00 »
Man kan även använda en vacuummaskin. Då håller sig morötterna bättre även i kylskåp så infrysning kanske inte ens behövs.
8
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Termomixer - värd att köpa?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-09-30 19:16 »
Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?
9
Tack för tipsen. Att skala, kärna ur och mosa dem med en potatisstomp (efter lite kokning) är favoriten, men det var för mkt jobb i år med att skala hela skörden :)
10
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / Varför blev laxen blöt?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-09-29 10:27 »
Har kallrökt lax några år nu och vill nog påstå att jag har rimlig koll på resultatet.
Men senaste laxen dryper av "laxolja" Den är mycket god men väldigt blöt, vad har hänt?

Normalt förfarande har varit torrsaltning med enbart grovsalt av laxfilén 1dygn, torkning i kyl 1 dygn och kallrökning 4-6 timmar beroende på storlek.

De senaste gångerna har jag dock kört 2/3 grovsalt och 1/3 rörsocker, kan det vara det? Laxfilén jag rökte den här gången var rätt stor så jag skulle kanske låtit den ligga längre i torrsaltningsfasen.
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -