En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kassavarot  (läst 215 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 424
    • Visa profil
Kassavarot
« skrivet: 2017-11-18 13:00 »
Har fått smak för friterad kassava och har köpt färsk (finns det något annat?) ett par gånger. Problemet är att jag inte har koll på hur en dålig kontra bra kassava ser ut eller känns.
Det är mer än tråkigt att skära upp den och se att den är svartrandig och är helt oätlig. Men desto godare när man får tag på en kritvit som skärs i stavar, kokas, kyls och friteras.
Det har visat sig att det går utmärkt att frysa bitarna efter att de kylts. Smaken blir faktiskt bättre när stärkelsen förmodligen bryts ner ytterligare i frysen.

Går det att se eller känna hur bra eller dålig en kassavarot är utan att behöva skära i den?

Gastrofysik

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 17
    • Visa profil
SV: Kassavarot
« Svar #1 skrivet: 2017-11-21 19:40 »
I Mexiko bryter husmödrarna av en bit o kollar att den vit. Är den inte det ska ju ändå hela kassavan slängas... Det borde man ju kunna göra här också, även om det kan se lite skumt ut att göra det på ICA -)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 424
    • Visa profil
SV: Kassavarot
« Svar #2 skrivet: 2017-11-22 08:19 »
Har funderat på att göra något liknande, men jag får nog onda ögat om jag gör det.
Har haft tur och fått bra rötter när jag handlat senast, kan det vara säsong?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -