Sambal Badjak vs. Sambal Oelek. Skillnader?

Startat av crlhrv, 2009-02-09 20:03

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Vad är det för skillnad på sambal badjak och sambal oelek? Jag har aldrig hört talas om badjak tidigare, kan man ersätta badjak med oelek med lyckat resultat?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Mickan

[url]http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productId=10977/url]

Kort men kanske räcker det?
Video meliora proboque deteriora sequor

helfgren

Jag tycker sambal badjak låter som ett godare alternativ till sambal oelek , gillar när det är lite röksmak.
Vart kan man hitta sambal badjak ? Kan inte minnas att jag sett den på någon affär här i närheten .

MVH// Henrik
Carpe diem

annamaria

Här kan man beställa (verkar det som ska väl tilläggas): http://www.krydderikrokus.se/Starkasser_625.html

Har läst att man kan ersätta med Ancho chili. Badjaken är ju stekt så jag vet inte....

Det fanns någon mer Sambal-variant också.

Mickan

Min Hemköp har badjak då och då. Minns inte fabrikatet. Rökt chili ger nog samma effekt. Kanske en gnutta rökarom om det verkligen är det man vill åt. När vi lagar sporadiskt från andra kök kanske en sambal räcker?
Video meliora proboque deteriora sequor

Badjak

För är mig Sambal oelek bara stark medans Badjak faktiskt smakar något.
Blanda badjaken med gräddfil eller creme fraiche, gott till både kött och fisk eller varför inte till fredagsmyset när ni äter tacos.

Goldmann

Det är mkt stor skilnad på Oelek o Badjak. Oelek innehåller i princip bara chilli och ättika. Badjak däremot flera ingredienser såsom bla vitlök och kryddor samt att det är stekt. Det ena kan inte ersätta den andra. Badjak är mkt godare och mer användbar men har en distinkt smak. Oelek är bara stark. China och Vietnamaffärer har den oftast men den kan vara lite svår att få tag på.

helfgren

Hittade en sida som säljer båda sorterna och flera andra, blir en beställning därifrån senare idag.

Bifogar länk
http://www.kryddlandet.se/products/164-sambal-badjak.aspx

MVH// Henrik
Carpe diem

Näckrosen

Badjak smakar något och är dessutom god medans Sambal oelek bara är stark. Använder Badjaken i gräddfil till tacos, coleslaw, i marinader m.m.
Konstigt att man inte ser mer av den i olika recept då den smakar något till skillnad från oeleken som är just bara stark.

kayaker

/F

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal