Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av MammaMia
 - 2009-02-10 12:38
Vi har alltid banan till våra tacos, det är en urgod komplettering. Har även provat ananas till och även det var gott. Förutom det som redan tidigare nämnts av andra så har vi alltid smält cheddarost till.
Skrivet av Mimmi
 - 2009-02-01 19:02
Prova på du Liza det blev en god tacogratäng. Det smakar allt extra gott med mindre formar. Du får låna mina så länge......  :D
Skrivet av Lisa H
 - 2009-02-01 00:14
Citat från: Mimmi skrivet 2009-01-30 22:37
Här kommer en till variant om man inte vill laga allt från grunden så kan man göra så här;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/30/tacksam-tacogratang/


Det där skall jag defenitivt göra! Bara jag hittar så där fina portionsformar så... :D
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-30 22:37
Här kommer en till variant om man inte vill laga allt från grunden så kan man göra så här;

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/30/tacksam-tacogratang/
Skrivet av Mimmi
 - 2009-01-25 20:45
Det är sonen som står för fredagsmat hos oss för det mesta och då blir det ofta Taco.
Några recept om man vill laga från grunden;

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/12/egen-taco-kryddmix/

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/22/tomatsalsa-till-taco/

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/13/tortillas-av-vete-eller-majsmjol/
Skrivet av helfgren
 - 2009-01-16 13:55
Tackar för receptet . Borde man inte kunna tillsätta soltorkade tomater eller nåt annat gott , som örter eller liknande i degen oxå ?

MVH// Henrik
Skrivet av PerG
 - 2009-01-15 22:28
Citat från: helfgren skrivet 2009-01-15 17:37
PerG : Du har ingen länk till det recept du använder ?


Jag fick googla en del (har det utskriven i en hög nånstans men orkade inte leta) och hittade det till slut:
http://www.recepten.se/recept/tortillabroed.html

Min fru har bara låtit mig göra det en gång än så länge..... hon tycker att det är bättre att köpa än att jag ska slava i köket. Jag är förstås av en annan åsikt... ;)... Det var lite tungt att kavla ut bröden eftersom degen är ganska kompakt så det tog en stund att göra dem. Jag frös in de vi inte använde och när vi senare använde de som varit frysta så värmde jag dem i stekpannan och de blev då nästan "som nya"... ;)
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-15 19:06
Har någon bra proportioner om man vill göra ett par dl?
Skrivet av Hasse
 - 2009-01-15 18:46
Förutom spiskummin, paprikapulver, svartpeppar och chili använder jag också (torkad) koriander när jag ska krydda "åt det här hållet".
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-15 18:26
Hos oss är detta också en barnönskan - och då blir det traditionell tacos, jag kryddar färsen själv med spiskummin, salt, paprikapulver, peppar och chilipulver. Sallad, gurka, tomat, majs, hackad lök och creme fraiche.
Tacosås - allra helst mammans egen med krossade tomater, finhackad grön chlili, finhackad gul lök, salt, peppar och socker - ganska mycket!

Jag brukar göra tortillas med ost och grön chili! Ta en mjuk tortilla, lägg på riven ost och sen grön hackad chili från burk - finns vid tacos-sortimentet över, på med ett bröd till. Stek i olja och skär sedan i tårtbitar - mycket gott till tacofärsen.
Skrivet av Nilsson
 - 2009-01-15 17:47
Jag håller med PerG om att vetetortillas är att föredra. Annars brukar det mest bli Färs, Majs, Sallad, Guacamole och någon nästintill oätligt stark pepparsort.
Oj, glömde nästan osten. Jag är nog av den skolan att Tacos borde vara namnskyddade och innehålla minst 50% ost. :)
Skrivet av helfgren
 - 2009-01-15 17:37
Göra egen tacosås och bröd låter intressant .
PerG : Du har ingen länk till det recept du använder ?
Ingen som har provat att ha banan till tacos , åt det hos en bekant och det var gott fakiskt , sedan hade dem även jordnötter till . Det var inte heller dumt , brukar vi ha till nu oxå.

MVH// Henrik
Skrivet av PerG
 - 2009-01-14 23:18
Provade dessa också, men fastnade inte för dem... gillar nog vetetortillas 10ggr bättre... hittade ett recept på nätet för det som jag gjorde och blev riktigt nöjd (blev som santa marias fast bättre). Kanske ska blanda i lite majsmjöl så det blir lite mer mexikanskt.. ;)

Citat från: ivanl skrivet 2009-01-14 22:46
Jag gör hemlagade tortillas! Receptet finns på baksidan av Saltå kvarns majsmjöl.
Enkel smet att blanda och man steker dem som tunna pannkakor fast i olja.
Skrivet av PerG
 - 2009-01-14 23:16
En variation vi gjort ibland är att köpa en bit biff eller entrecote eller liknande och marinera med sån flytande marinad som santa maria har och sedan helsteka den (till rosa eller hur man vill) som man sen skivar i tunna skivor.

Serveras med mjuka tortillabröd som man lagt två och två i stekpannan med ost emellan så den smält och sedan gjort "tårtbitar" av, guacamole, tacosås, tomat, gurka, oliver, ananas, whatever man vill ha..
Skrivet av ivanl
 - 2009-01-14 22:46
Jag gör hemlagade tortillas! Receptet finns på baksidan av Saltå kvarns majsmjöl.
Enkel smet att blanda och man steker dem som tunna pannkakor fast i olja.

Sen gör jag egen tacosås och kryddar färsen själv, om detta har jag skrivit på en annan tråd:
http://matforum.nu/index.php?topic=2423.msg24407#msg24407

Till vanligtvis rödlök, majs, hackad tomat, paprika, jalapeños, riven ost
Gärna en guacamole om det ska vara extra lyxigt

Tröttnar man på färsen kan man steka strimlad lövbiff eller strimlad kyckling i het panna och krydda på samma sätt.
Krydda, späd med vin och red med maizena för att få saftig, "gojsig" konsistens på skyn.

Annonser

Powered by EzPortal