Lönnebergaskinka enligt Astrid Lindgren

Startat av Andreas, 2010-10-16 15:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Råkade köpa en förpackning Lönnebergaskinka på affären utan att läsa innehållsförteckningen, det var först när det var dags för en skinkmacka jag reagerade på att den var lång: "Skinka 95% (helmuskel 95), Koksalt, Maltodextrin (majs), Antioxidationsmedel (E324, E331, E301), Druvsocker (majs), Stabiliseringsmedel (E451, E440), Socker, Kryddextrakt (bl.a. muskot, svartpeppar), Konserveringsmedel (E250)."

Och så började en klocka ringa nånstans i huvudet, jag känner ju igen att det skulle varit något med den, ja mycket riktigt när jag söker på nätet så hittar jag SvD-artikeln "Naturlig" skinka med tillsatser från 28/1 2008:"Vi har fullt sjå med att inte ändra ett dugg i våra gamla beprövade småländska Lönnebergarecept", stod det i en annons för Lönneberga-skinka. Men i verkligheten innehåller skinkan sju tillsatser inklusive den syntetiska smakförstärkaren mononatriumglutamat som kan ge känsliga personer överreaktioner och huvudvärk.

Glutamatet är alltså nu borta, men ändå känns väl inte skinkan speciellt "Lönneberga"?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Skulle gärna betala mer pengar om det bara fanns en chark att handla i här i byn. Det är nog inte ett dugg bättre kanske men nog tillsätts det mycket för att skinkan ska hålla i veckor....hur lång är hållbarheten? Inte håller en "färskskuren" rökt skinka så länge?

Helge

Jag har numer helt slutat att köpa Lönneberga just för att den innehåller så mycket jox. Inte vet jag om andra skinkor är så mycket bättre men det man inte vet har man inget ont av (eller också borde man ta reda på!!). Kanske.
/Helge

Krista

Det är åtminstone helmuskel och inte ihoppressade köttslamsor som många andra skivade skinkor.

Andreas

Det är sant, helmuskel är bra. Undrar just hur mycket högre råvarukostnaden blir på helmuskel i förhållande till köttslamsepress?

Citat från: Helge skrivet 2010-10-18 12:08
Jag har numer helt slutat att köpa Lönneberga just för att den innehåller så mycket jox. Inte vet jag om andra skinkor är så mycket bättre men det man inte vet har man inget ont av (eller också borde man ta reda på!!).


Ja, jag ska nog ta och kika på lite fler skinkinnehållsförteckningar framöver, kanske är Lönneberga inte sämre än annat om man väl börjar hålla utkik.

Citat från: annamaria skrivet 2010-10-16 16:54
hur lång är hållbarheten? Inte håller en "färskskuren" rökt skinka så länge?


Ja hållbarheten på lönnerbergaskinkan är ju över en månad, det är otroligt länge när man tänker efter!
Den som inte frågar får inga svar.

ELK

Hej
Jag har i alla tider sagt att Ni har bra produkter !
INTE MER jag skäms att bli så grundligt lurad.

NU förstår jag alla mina problem som plågat mig i många år.
Det är det slut med nu, jag väljer produkter som är fri från
Glutamat
Jästextrakt
Natriumglutamat
Smakförsärkare
E 250
E 621
Näringsjäst
Natriumnitrit
Mononatriumglutamat
Eller vad ni väljer att kalla det och säg inte att det är naturligt, skitsnack !
Inte ens allergi produkter som är fri från mjölk o gluten är fri från glutamat.
Dags att göra nåt ?
Det väljer ni men så länge skiten finns i era produkter vet ni att kunderna sinar......ordentligt !
Ert val !
Med vänlig hälsningar ELK

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal