Citat från: Jomael skrivet 2008-10-29 21:27Finporslin och liknande är nog förlegat i de flesta hushåll idag? Eller vad tror ni?Det trodde jag med, men nu ser jag hur släktens ungdomar gör. När dom flyttar hemifrån köper dom en startbox på IKEA med porslin o glas, sedan sätter dom igång o önskar sig fina tallrikar o glas till jul o födelsedagar. Av ALLA, i EVIGHETER. Men dom använder grejerna också, dom gör inte som jag; väntar på den jättejättefina middagen (som aldrig kommer)
Citat från: Andreas skrivet 2008-10-28 07:05
Är du så rik? 250 kronor per del, det var inga billiga bestick! Men hur är det, gäller samma med bestick som med köksknivar att man kan tjäna på att beställa från utlandet?
Citat från: Jomael skrivet 2008-10-25 16:56
När det gäller bestick, har jag hittat drömmen. Länge har jag letat, och tillslut hittade jag den snygga och oerhört ergonomiska serien Vivianna från Georg Jensen. För smakprov se http://www.danskdesign.nu/georg-jensen-bestickset-vivianna-3st-pi-419.html?image=0&osCsid=75f9ce46e27c7040ea57e66df42bbf80.
Citat från: Andreas skrivet 2008-10-27 09:39
Många bra tips där! En tanke: skulle man inte kunna tillverka nåt slags såsvallar av nåt ätbart som tallrikskantssubstitut när man serverar på kakel?
Citat från: webguide skrivet 2008-10-25 12:49
Jo, avrinningsfaktorn är ett problem, inte så lätt att servera heller, 2 nackdelar. Men jag brukar lösa avrinningsfaktorn genom att helt enkelt servera med lite sås,sky eller vad det nu är som kan rinna av. Sen får gästen mer direkt på tallriken om denne så önskar.
Om jag kör glass eller liknande så kyler jag plattan först, så minskar man risken för omkringflygande glasstorn. Så lite meck är det, men det är värt det, för det blir snyggt och ser proffsigt ut, dessutom behöver man ju inte vara så rädd om plattorna. Andra finurligheter jag kör är att klistra fast maräng på plattan med glukos eller klistra fast lite hala köttbitar etc med en klick sås, smör eller dyligt.
Citat från: Patrik H skrivet 2008-10-25 20:47
Men det är ett relativt billigt bestick
Citat från: Patrik H skrivet 2008-10-25 20:47
Hej,
Exxent sälja bara via restaurang grossister och alltid i dussin. Men det är ett relativt billigt bestick så det kanske funkar ändå.
Citat från: Patrik H skrivet 2008-10-25 16:59Ett otyg att behöva köpa ett dussin! Jag hittade bestick på Martin Olsson som jag tyckte verkade bra. Plötsligt var det extrapris o jag köpte ett dussin. MEN dom var inte trevliga att äta med, tunga o trubbiga. Så ett dussin Ambassadör från RIAB ligger nu undanstoppade i en låda.
Det mesta är oftast 18/10 stål och säljs förmodligen i dussin