Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2009-07-01 10:07
Drinktips!

4 cl vaniljvodka
4 cl koncentrerad rabarbersaft
8 cl sodavatten
Jordgubbe

Gott kan jag lova!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-14 11:27
Något värmande när den kalla,långa vintern kommer.Rabarbervin ;D
http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=74991
Skrivet av ena
 - 2009-06-13 20:42
Det är svårt att kasta det man får... det har jag alltid tyckt :)

har kokat rabarbersylt men citron o vanilj samt rabarberchutney idag :)
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-13 12:04
Fina! Kanske lite väl lite rabarber i förhållande till kakdeg. Kommer det inte att vara en vanlig havrekaka med dekoration? Nej, nu ska jag inte döma utan att testa. Om man har 3 kg och vill bli av med en del kanske chutney är bättre.

Är jag konstig som som trots min ringa ålder inte kan kasta det jag får? Mormor har fostrat mig bra...
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-13 08:47
Har ni sett senaste Arla-köket,där finns det recept på havrekakor med rabarber:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23341
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-12 21:34
Jag betar av rabarberbunten och nu är det bara ett par stjälkar kvar. Min arbetskamrat är så glad att jag tar vara på dem att hon erbjöd mig mer  ???

Chutney på mitt vis:

750 g rabarber, skuren i bitar
3 skalade och hackade rödlökar
1 dl vatten
4 msk ättika 12%

Koka 10 min och tillsätt:

5 dl socker
2 rejäla kvistar timjan, repade
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt

Koka 30 min och rör om ofta. Passa så det inte bränner fast. Slå upp i rena burkar.

Åts idag till grillad karré och baconlindade färska lökar  ;)

Skrivet av Mickan
 - 2009-06-11 18:09
Idag har jag bakat rabarberbröd. Jag gjorde en klassisk fillimpa med bakpulver, kross, frön och mycket rågmjöl. Jag minskade väskan något och lade i en hackad stjälk. Det blev jättegott!
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-09 20:31
Samma typ av kräm här idag. Gräddmjölk till och grahamsbulle med ost. Jag skäms inte för min kvällsmat, inte.
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-09 15:47
I dag har jag kokt Rabarber och jordgubbskräm. Barnen är lyckliga....
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-07 10:09
Citat från: annamaria skrivet 2009-06-06 19:17
Gör saft!
Idag har jag kokt på 2 kg. Antingen endast rabarber eller som jag blanda med någon form av bär. Jag tog hälften röda vinbär och hälften rabarber. Jordgubbar är också supergott! Receptet är bara att dubbla.

God saft
3 flaskor

2 kg rabarber/bär (eller blanda)
9 dl vatten
8 dl socker/ liter saft
1 krm natriumbensoat - om man vill

Koka bär och vatten i ca 10 min. Sila i silduk. Koka upp med socker, skumma. Ta upp ½ dl saft och blanda ner natriumbensoaten, rör ner i saften. Nu får saften inte koka mer för då blir den besk. Häll upp på flaskor.


Redan gjort 6 liter saft...
Skrivet av Mimmi
 - 2009-06-07 09:06
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-06 19:17
Gör saft!
Idag har jag kokt på 2 kg. Antingen endast rabarber eller som jag blanda med någon form av bär. Jag tog hälften röda vinbär och hälften rabarber. Jordgubbar är också supergott! Receptet är bara att dubbla.

God saft
3 flaskor

2 kg rabarber/bär (eller blanda)
9 dl vatten
8 dl socker/ liter saft
1 krm natriumbensoat - om man vill

Koka bär och vatten i ca 10 min. Sila i silduk. Koka upp med socker, skumma. Ta upp ½ dl saft och blanda ner natriumbensoaten, rör ner i saften. Nu får saften inte koka mer för då blir den besk. Häll upp på flaskor.
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-06 10:57
Tiggde till mig en kasse rabarber till av en arbetskamrat!

Idag bakas rabarberbullar. Jag smälte ett par fint skurna stjälkar med muskovadosocker och fyllde vetebullarna med. Penslade med ägg och strödde över hackad mandel.

;D

Planerar nu vad jag ska göra med 4,3 kg som är kvar...

Skrivet av Pokol
 - 2009-06-03 11:31
ceptet har jag sprungit på i någon av alla de mattidningar som jag råkar förköpa mig på. Jag kommer garanterat att testa lite olika varianter på denna rätt under sommaren.

Recept på Tonfisk med rabarber
http://sybariterna.blogspot.com/2009/06/rabarber-inte-bara-till-paj-och-kram.html

Man borde kunna göra massor av roliga varianter av denna, tips gärna om ni kommer på något..
Skrivet av Mickan
 - 2009-06-01 19:22
Ja, lite träiga blir de efter blomning och viss ökning av syran kan man känna i smaken.

Jag har satt en hink rårörd saft:

3 kg tunt skuren rabarber
30 g citronsyra
3 skivade citroner
3 liter kokande vatten

Blanda allt i en hink och ställ kallt i 3 dygn. Rör 2 gånger per dag. Sila och rör i 7 dl socker per liter avrunnen saft.

Annonser

Powered by EzPortal