Räksoppa på räkskal?

Startat av TriKri, 2007-10-25 14:12

Föregående ämne - Nästa ämne

Maxmax

Jag gjorde en jättegod fisksoppa med hummer och räkskal som grund.

Jag fräste skalen, i lite olja, krossade dom med träsleven.
Körde i lite mire poix (för stunden hade jag lite kålrot, lök, morot och purjo hemma)
Fräs det tillsammans med lite tomatpure och paprika pulver.
Kör på fiskbuljong så det täcker (jag körde vatten + tärning)
Låt koka en kanske 10-20 min, sila.
Just nu har du en underbart god fond, som du kan göra vad du vill med.
Jag tog och hällde ner grädde, lite purjo och morot och lät koka ett tag.
Hade över lite laxslamsor jag körde i, smakade upp den, och körde i musslor och räkor precis innan servering.
Ev. får du reda den, soppan är klar när morötterna och laxen är färdig.
Underbart gott!

(Man kan självklart ha i lite vitt vin, men hade inte det hemma för stunden) ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal