Citat från: vilsjin skrivet 2009-05-13 00:32
Kan bara instämma.
Vad lagar du för mat?
Hur håller du kniven?
Kan du slipa den, och isåfall hur?
Höger eller vänsterhänt?
Du diskar väl dem inte maskin? för isåfall...
Citera
Så många frågor, så lite svar...
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-15 20:52På Eventkock får du tydligen prova en del redskap och knivar. Så här står det på deras hemsida: "Tanken är att besökaren/ kunden i lugn och ro kan prova knivar, köksredskap, ställa alla tänkbara frågor om sina funderingar och planerade inköp - ta en kopp kaffe och snacka mat & dryck."
Vore väl märkligt om man inte kan prova knivar ordentligt innan köp nånstans.
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-15 13:52
Finns det någon knivbutik i Sverige där man kan prova knivarna på riktigt i butik alternativt låter en låna hem ett andal demoknivar som man kan provjobba med för att hitta rätt?
Citat från: JC skrivet 2009-05-14 10:30
...det är ju knappast någon nybörjare vi pratar om.
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-14 09:02
Vilka sätt finns det att hålla kniven på egentligen?
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-14 09:02
Den kunskapen förutsätter att man verkligen provat och använt massor av knivar, har verkligen folk i allmänhet det? Jag skulle gissa att många "sitter fast" i ett eller ett par knivmärken utan att egentligen ha använt så mycket annat. Det kan ju kännas lite jobbigt med frågor man faktiskt inte riktigt kan svara på...
Går det inte att ge ett mer generellt tips på knivar med skäregenskaper som de allra flesta uppfattar som riktigt bra?
Citat från: dePaul skrivet 2009-05-12 12:14
Fast den informationen får du inte oavsett var du handlar. Det är helt enkelt något som man måste lära sig att utläsa från beskrivningen på kniven i fråga och personliga preferenser som t ex vilken längd man föredrar, vilken vikt och balans man gillar och vilken typ av bladprofil och egg man föredrar.
Citat från: vilsjin skrivet 2009-05-13 00:32
Hur håller du kniven?
Citat från: JC skrivet 2009-05-12 12:52
Precis. Och om man hittar något som verkar passa så kan man ju återkomma med en följdfråga eller fem: "Har någon prövat Hattori/Glestain/Misono (etc)? Hur är de? Hur hårda är de? Osv. Jag misstänker att mellan mig, dePaul och några till som jag sett här på forumet eller har i min bekantskapskrets har vi nog erfarenhet av samtliga märken och de flesta modeller.
Jag hjälper gärna killen, men om han inte preciserar sig lite mer är det svårt.
/jc
Citat från: dePaul skrivet 2009-05-12 13:42
Ja, det är också min syn på det .
~Paul~
Citat från: JC skrivet 2009-05-12 12:52Ja, det är också min syn på det .
Jag hjälper gärna killen, men om han inte preciserar sig lite mer är det svårt.
/jc
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-12 11:47Fast den informationen får du inte oavsett var du handlar. Det är helt enkelt något som man måste lära sig att utläsa från beskrivningen på kniven i fråga och personliga preferenser som t ex vilken längd man föredrar, vilken vikt och balans man gillar och vilken typ av bladprofil och egg man föredrar.
Hmm jag hade då i alla fall inte varit så speciellt hjälpt av det svaret, JCK:s hemsida är rena djungeln och där framgår väl inte vilka knivar som har bäst skäregenskaper?