Citat från: Andreas skrivet 2018-01-07 15:18
Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
Citat från: webguide skrivet 2018-01-07 13:05
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.
Citat från: webguide skrivet 2018-01-07 13:05
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.
Citat från: Andreas skrivet 2018-01-07 10:19
Håller med om att rå färs inte är lättdelad. Fast jag tänker att det kanske är en balans. För jag har också upplevt att det ibland bildas stekta klumpar som är ganska svårt att få isär. Jag tänker att jag då kanske kört färsen för hårt/länge. Eller finns andra teorier till svårdelade klumpar i stekt färs?
Citat från: Andreas skrivet 2018-01-06 13:47
Man bör väl också tänka på att inte steka på för hög värme? För om värmen är för hög så hinner det bildas hård skorpa och det blir svårt att dela?