Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sweber
 - 2007-09-28 14:19
Aha, tack.
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-28 14:01
Syltsocker.
Skrivet av Sweber
 - 2007-09-28 13:35
Vad är gelesocker? ???
Skrivet av roffekock
 - 2007-09-28 12:49
Smaskiga saker choklad och hallon muuuuuummmmmmmmmmssssssssssssssssssss.....
Har du ett rec där passsionsfrukt ingå  I LOVE I`T
Gelésocker tänk vad användbart. Hur gjorde man innan detta fanns? ??? ;D
Skrivet av johannao
 - 2007-09-28 09:35
1 skiva färdigköpt tårtbotten (dränk gärna in den i någon god sprit, typ passoa) och låt den torka upp, i ugnen på svag värme eller i rumstemperatur

chokladmousse
400g vit choklad + 1 msk smör (om du använder mörk choklad behöver du bara 250 gram)
4 gulor från stora ägg
5 dl vispgrädde

hallonmousse
600g passerade bär (om frysta - låt först rinna av)
2 dl gelésocker + ½ vatten
6 dl vispgrädde
 
1. använd nonstickform 24 cm i diameter. skär tårtbotten ½ cm mindre än formen och lägg i (så att moussen kan rinna ner runt om)
2. smält choklad och smör över vattenbad. ta av värmen och rör ner en äggula i taget. vispa grädden och blanda i chokladen lite i taget.
3.häll moussen i formen och skaka så att den rinner ner och inga luftbubblor bildas. frys 30-60 minuter så att den stelnar.
 
4mixa och passera bären.
5.koka upp sockret med vattnet.
6.häll sockerblandningen i bärpurén och vänd ner i vispad grädde.
 
7 häll hallonmoussen över chokladmoussen och kyl tårtan 3 - 4 timmar eller frys till användning.
Skrivet av johannao
 - 2007-09-28 09:31
pajskal :
mördeg, cheesecakebotten, vetemjöl + margarin eller vad du vill som du gillar!

fyllning:   
300g mörk choklad
3 dl grädde
1½ dl. hallonpuré (ca 150 g färska hallon som silas)

dekoration:
färska jordgubbar (kan uteslutas)

Gör såhär:
gör iordning pajskalet så att det är kallt. värm chokladen i grädden tills den är smält. blanda med hallonpuré och häll i skalet. ploppa i massor med färska  små jordgubbar. ställ att svalna över natten eller i flera timmar
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-17 18:11
Hehe bra reklam för dina rutor. :)

Jo sant det där med hallonsylten. Vad är bregottkakor för slags kaka?

Men nu blev jag väldigt sugen på att prova blanda in hela hallon lite försiktigt i nåt slags småkaksdeg - undrar just vilken typ av småkaksdeg som skulle passa bäst till detta experiment..?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-17 17:57
Jag kan tyvärr inte svara på dina frågor Andreas.Jag bakade hallonrutorna till jaktlagets möte, tog i ordentligt för att dels frysa lite,dels få smaka själv.Det smög sig,mötesdeltagarna berättade för mig(medan de slickade fatet) att kakan hade varit väldigt god.Den går säkert utmärkt att frysa.
Hallonsylt är ju vanligt i småkakor men hallon verkar inte vara det.En gång gjorde jag Bregottkakor o la i ett hallon i varje, blev lite som en minihallongrotta.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-17 16:56
Tack Justrom!

Agneta: Sega hallonrutor lät gott, är det kaffekakor eller efterrättskakor? Går de att frysa?

Kan man göra småkakor med hallon förresten?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-16 10:45
Hittade ett recept som jag inte vet var jag fått ifrån:
SEGA HALLONRUTOR
Blir en hel långpanna full, men gör gärna halv sats i liten dito.Lite sega i konsistensen och oemotståndeliga!
Blanda ihop:
200 gr. smält margarin
6 dl socker
6 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
4 ägg

och bred ut i långpanna på bakplåtspapper.Häll över 1 pkt frysta hallon (eller sylt) samt mandelspån.
Grädda i 175° 30 min.
Skär i rutor och lägg en plåt över när de svalnar.
OBS! Det är viktigt att plåten ligger över medan den svalnar, annars blir de inte sega!
Skrivet av justrom
 - 2007-08-16 09:20
Citat från: Andreas skrivet 2007-08-16 08:39
Tack så mycket för all halloninspiration, flyttade ut den till egen tråd.

Om du ska rangordna recepten du gjort hittils, hur ser listan ut då?


Svårt.
Cheesecaken från Annas mat är ju mest och bäst smak i men då blir det ju inte fullt lika stark hallonsmak.
Vill man ha hallonsmaken i förgrunden gillar jag ju hallontårta för färska och smulpaj med hallon för frysta.

Men någon får gärna bräcka mig med en bättre variant. Frysen är full av hallon. :)
Skrivet av justrom
 - 2007-08-16 09:15
Hallontårta.

Det här är en enkel hallontårta som jag brukar göra ofta. En tårtbotten, vispgrädde och massa hallon. Jag har inte i en massa krämer eller andra smaker för jag vill att hallonen skall vara huvudattraktionen.

Den här tårtbotten gör jag
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=32465

Vispa vispgrädde, dela tårtbottnen i två delar och bred ut hälften av grädden i mitten. Lägg på önskad mängd hallon.
Gör samma sak på toppen. Ät direkt eller låt den safta till sig ett tag.

Skrivet av Andreas
 - 2007-08-16 08:39
Tack så mycket för all halloninspiration, flyttade ut den till egen tråd.

Om du ska rangordna recepten du gjort hittils, hur ser listan ut då?
Skrivet av justrom
 - 2007-08-12 13:10
OK, så är cirkeln sluten. Nu gjorde jag en cheesecake som man fryser. Dock verkar det finnas oändligt med varianter runt om på nätet.

Denna gjorde jag (finns i Vår kokbok också):
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=32496

Jag använde Kesella istället för Philadelphia. Och självklart blev det hallon istället för kiwi eller vindruvor.

Skrivet av justrom
 - 2007-08-10 18:43
Cheesecake från Annas mat, med hallon förstås. Väldigt specifikt recept och jag får lite skylla mig själv att jag inte läste noggrannt innan. Sockret skulle delas i två delar, saker skulle vara rumsvarmt och så vidare. Men det blev gott i alla fall. Godare än Vår kokbok, men betydligt besvärligare.

Få se om jag ger mig nu med efterrätter. Men det brukar ju inte bli så många under resten av året. Lite sugen är jag att testa en fryst cheesecake-varianten.

Annonser

Powered by EzPortal