Citat från: Gordon skrivet 2009-01-17 11:38
Man kan inte koka fond i en tryckkokare eftersom en fond egentligen bara sjuder, stormkokar man en fond är det risk att den blir grumlig, mitt råd är att köpa porttis färdiga fonder, de är inte lika bra som de som bra restauranger gör men de innehåller iaf fall inte salt som är boven om man ska lyckas att reducera ner till skön konsistens. I umeå går de att köpa på Duå.
Citat från: Hasse skrivet 2009-01-07 18:40
Som amatör och hemmapulare sitter man då i en rävsax. De buljonger som erbjuds i butikerna håller inte måttet, och tid att koka egen buljong finns sällan.
Kan man koka buljong i tryckkokare och på så vis få ned koktiden till ett par timmar, så att koket går att klara av på en kväll? Blir det i så fall lika bra som att sjuda under en hel dag? Reducera borde man hinna påföljande kväll om det inte handlar om några större mängder.
Finns det någon butik som säljer färdiga buljonger av hög kvalitet till privatpersoner? Vilka fabrikat är det som gäller?
Citat från: patrik.svensson skrivet 2009-01-16 21:58
Brukar koka ljus kycklingfond, eftersom det är enklast. Låter det koka över natten sen reducera nån timme.
Gör även mörk kycklinfond och mörk kalvfond men inte lika ofta.
Citat från: Hasse skrivet 2009-01-13 20:03
Buljongkoket får tillsvidare bli ett helgnöje, då och då. Men det vore intressant att veta om någon har provat att koka buljong i tryckkokare?
Citat från: roffekock skrivet 2009-01-07 08:15
Och då menar jag att Vad det gäller fonder så finns det för mig ingen orsak att koka dessa själva, jag lägger hellre krutet på andra för mej viktigare saker i mtt kök så länge som fonden håller stilen och det gör ju inte Bong eller Knorr eller vad det nu heter.