2024-03-28 09:47

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Karl

1
Hej!

Har ni prövat att handla mat från "fullsortiment" på nätet, av antingen mathem, mat.se eller cooponline?
Vilken sida tycker ni har bäst utbud och priser?

Mvh, Karl
2
Ett gott tillbehör kan ju vara lika gott som huvudproteinet själv. Ett par perfekt kokta primörer till en halstrad gös med beurre blanc eller kanske ett par 3-stegs pommes frites till en bit entrecote av högre kvalitet och lite bearnaisesås. Såserna och tillbehören på dessa talrikar är för mig lika viktigt som fisken och köttet, just för att de är bra tillbehör.

Vad har ni för tillbehör till era proteiner, tillbehör som är värdiga att slängas in med fina ingredienser?

Kanske kan vi sammanställa en go-to lista när man vet vad man vill äta för huvudråvara men inte vad man vill ha till?

Jag börjar.
Potatisterrin
Potatisgratäng
Pommes Frites
Potatismos
Risotto
Perfekt tillagade primörer
Smörstekta Kantareller

Såser och röror är också intressant.

3
Hej där!

Är det någon som har hittat någon bra sida det där det står vilken grönsak som är bäst under vilken årstid? Eller kanske någon som rentutav vet det?

Hur tillagar ni era grönsaker?  Har ni några hemliga knep?

Jag steker t ex min gröna sparris i en ganska väl tilltagen blandning av smör och olivolja. Tycker smaken blir överlägsen jämfört med råstekning.


4
Halloj där!

Har sedan en tid tillbaka varit väldigt intresserad i lågtemperaturtillagning, och tycker mig att ha förstått ha förstått all logik bakom tillvägagångssättet. Tillagningstemperatur så nära önskad kärntemperatur ger en jämnt och mört tillagat insida på köttet.

Det finns dock något jag gått och funderat på en längre tid, nämligen det här med tillagning av kyckling i Tandoori-ugn. För er som inte vet så ligger temperaturen i en tandoori-ugn omkring 400-480 grader!! På grund av den höga värmen tillagas kycklingen extremt snabbt, en hel kyckling är färdigstekt efter cirka 15-20 minuter.

Detta är ju så långt ifrån lågtemperaturtillagning man kan komma, ändå säger t ex Heston Blumenthal (som för det mesta pratar om just lågtemperaturtillagning) att detta ger en skön utsida och ett mört inre. Men tandoori-ugnen går ju emot precis alla principer på hur mört kött ska tillagas. Är det någon som förstår hur tillagning i Tandoori-ugn kan vara skonsamt eller har några tankar om detta överhuvudtaget?



Karl

Annonser

Powered by EzPortal