Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2014-08-14 18:09
Man stoppar in en kossa i ena änden och i den andra kommer det ut hamburgare!   :)
Skrivet av Andreas
 - 2014-08-14 15:46
Sant, så alltså, med löpandebandtänket skulle maskinen i teorin kunna färskmala färs från den finaste av högrev till gourmetburgarna!
Skrivet av Hasse
 - 2014-08-13 23:56
Bra poäng! Tillverkaren skriver att maskinen producerar 360 hamburgare per timme, vilket innebär att det levereras en färdig hamburgare var tionde sekund. Men det betyder inte att det tar tio sekunder att tillaga en hamburgare, vilket var ett feltänk från min sida.

Jämför med det löpande bandet. När T-Forden tillverkades så lämnade bilarna bandet med några minuters mellanrum, men det betyder ju inte att det endast tar några minuter att tillverka en bil.

Kanske fungerar burgarmaskinen på liknande sätt? Från beställning till färdig burgare tar det kanske fem minuter, men maskinen kan hantera 360 beställningar per timme. Vem vet?
Skrivet av Andreas
 - 2014-08-13 21:50
Citat från: kurt skrivet 2014-08-12 06:55
Om maskinerna sköts som de skall så ger de definitivt bättre hygien, jag förutsätter dessutom att den kan  mäta innertemperaturen, vilket vore en stor vinst. Det finns ju många andra maskiner redan i bruk, t ex maskiner som kokar och skalar ägg!


Man kan ju tycka att en sån här maskin borde diska sig själv också! Men det är klart, en människa måste väl fylla på råvarorna och då gäller det att den människan tvättar sig ordentligt...

Citat från: Hasse skrivet 2014-08-12 13:43
Maskinen gör en hamburgare på tio sekunder och då kan man omöjligen utgå från rå köttfärs. Tillverkaren pratar om "gourmet cooking techniques" och jag misstänker då att hamburgaren är prefabricerad med sous videteknik innan den får sin stekyta i maskinen.


Bra poäng. Stekyta ja, men hur får de egentligen burgaren varm på 10 sekunder? Eller menar du att burgarna ligger på varmhållning i 55 graders vattenbad hela tiden? Fast hinner man ens få stekyta på 10 sekunder?
Skrivet av MagnusH
 - 2014-08-13 15:42
Snacka om snabbmat :)
Skrivet av Hasse
 - 2014-08-12 13:43
Maskinen gör en hamburgare på tio sekunder och då kan man omöjligen utgå från rå köttfärs. Tillverkaren pratar om "gourmet cooking techniques" och jag misstänker då att hamburgaren är prefabricerad med sous videteknik innan den får sin stekyta i maskinen.
Skrivet av kurt
 - 2014-08-12 06:55
Om maskinerna sköts som de skall så ger de definitivt bättre hygien, jag förutsätter dessutom att den kan  mäta innertemperaturen, vilket vore en stor vinst. Det finns ju många andra maskiner redan i bruk, t ex maskiner som kokar och skalar ägg!
Skrivet av Andreas
 - 2014-08-11 16:42
"Några ingenjörer i USA driver ett företag som lovar gourmetburgare till snabbmatspriser. Målsättningen? Att göra snabbmatsanställda arbetslösa."

http://www.folkbladet.nu/929258/robot-ska-gora-snabbmat-annu-snabbare

"Burger robots may improve consistency and sanitation, and they can knock out a rush like nobody's business. Momentum's robot can make a burger in 10 seconds (360/hr). Fast yes, but also superior quality. Because the restaurant is free to spend its savings on better ingredients, it can make gourmet burgers at fast food prices."

http://singularityhub.com/2014/08/10/burger-robot-poised-to-disrupt-fast-food-industry/

Annonser

Powered by EzPortal