Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anders Öhman

1
Ekologiska spädgrisracks med en "röra" på gul- och rödbetor.
Recept på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/31/spadgrisracks-och-gulroda-betor/
2
Var och handlade ekologiskt fläsk på Ängavallen idag. Falukorv, spädgrisracks och lite annat smått och gott. Kostar mycket men smakar mer. Det blir till att dra in på sovlet och lägga upp lite mer grönsaker och potatis.
När grisarna är så glada, springer, böka och förökar sig fritt då känns det som det är värt varenda krona.
3
Varken dessert eller godis men väl en kaka i flera varianter som är jättegod till vin.
Kolla receptet på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/29/3-sorters-kakor-till-vin/
4
Citat från: crlhrv skrivet 2009-07-29 18:37
det är väl bättre att attackera rotenn till problemet, t.ex. matrester, ej rengjorda glas osv osv.


Men när det inte hjälper?
5
Här är ett test med olika metoder. Slutsatsen var ganska överraskande men samtidigt logisk.
http://www.instructables.com/id/Fruit-Fly-Trap_1/

Ska testa flaskmetoden med lite socker.
6
Jättegod broccoli- och pestopasta efter ett recept av Jamie Oliver.
Recept och vintips finns på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/29/broccolipasta-och-ett-bra-loirevin/
7
Om man får allergiliknande reaktioner när man dricker vin kan man prova med vanliga receptfria tabletter mot hösnuva. De innehåller antihistaminer som är mycket verksamma mot många symptom.
8
Ekologiska isterband och en blomkåls- och broccoligratäng med munsterost.
Recept på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/27/munster-isterband-och-ett-riktigt-trakigt-vin/
9
Riktigt goda färsbiffar smaksatta med blodpudding(!). Jo precis.
Recept på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/26/udda-smaksattning-av-vildsvinsbiff/
10
Citat från: Mickan skrivet 2009-07-26 17:54
Jag har inte hittat bevis för att svensk grisuppfödning är bättre än dansk! Om ni har sådan att tillgå vill jag gärna ta del av den.



Bevis och bevis. Men du kan ju börja med denna länk:
http://www.lrf.se/Om-LRF/Kontakta-LRF/Press/Nyheter/2009/Stor-skillnad-mellan-svensk-och-dansk-gris/
11
Citat från: Mickan skrivet 2009-07-26 15:59
Jag vet inte om du har möjlighet att mala kött själv så jag presenterar ett par varianter i receptet:

400 g grovmalet nötkött
300 g grovmalet fläskkött
     alt 700 g grovmalen blandfärs
300 g grovmalen eller lätt mixad kycklinglever
2 msk olivolja
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
0,5 dl mörk rom
1 liten knippa slätbladig persilja, finhackad
2 rejäla stjälkar timjan, bladen avrepade
1 tsk socker
Salt och peppar
2 ägg
1 dl grädde
4 lagerblad

Hacka gul lök och vitlök mycket fint. Svetta den gula helt mjuk i oljan och ta med vitlöken precis mot slutet så att den inte mörknar. Slå på rom och flambera. Blanda snabbt med övriga ingredienser utom lagerbladen. Slå i en terrinform som du eventuellt fodrat med bacon. Lägg lagerbladen på ytan. Baka i 180 graders ugn i vattenbad ca 2 h. Låt stå 2 dagar i kylen innan du skär upp den.

Receptet kommer från min nya, underbara, franska terrinbok! Mer kommer...


Tack! Här ska malas och "terrinas".
Vad är det för bok du har?
12
Citat från: Andreas skrivet 2009-07-26 09:42
Anders: Hur länge har du absolut inte köpt dansk filé (förmodar att du inte köper dansk gris över huvud taget?) och vad fick dig att ta det beslutet?


Det är säkert en 4-5 år som jag undvikit danskt fläskkött.
Jag lärde känna en svensk grisfarmare som berättade om dansk svinuppfödning och villkoren för de svenska.
13
En riktigt läcker pytt på kylskåpsrens. Väldigt mycket gris blev det.
Recept på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/25/definitivt-inte-kosher/
14
Citat från: Mickan skrivet 2009-07-25 17:27
Lördagslunch som uppladdning inför etappen uppför Mont Ventoux i Tour de France!

Förrätt: Avsmakning av min nygjorda paté de campagne. Serverad på rostat hembakt toastbröd och björnbärsgelé på toppen.

Varmrätt: Bakade rödbetor med getost från Vogeserna, lättkokta gröna bönor och havskatt.

Ost: Vällagrad munster med fikon- och balsamicomarmelad.

Efterrätt: Syrlig chokladkräm med bärsallad på 2 sorters bigarråer, aprikoser, hallon och basilika.


J*vlar vad gott det lät! Kan man inte få recept på patén?
15
Igår blev det flæskesteg i en LCHF-variant utan potatis.
Recept och praktiska tips på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/25/fixa-fl%C3%A6skestegen-med-tapetkniv/
16
Lidl hade inte kokhöns när jag kollade. Däremot fanns det hur mycket som helst hos City Gross till 19.90 styck!
17
En supergod och löljigt enkel liten "frukostdessert" på turkisk youghurt och hallon.
Beskrivning(recept låter lite pretto i det här sammanhanget) på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/24/lyxigt-enkel-frukost/
18
Frankrike är överlägset! Lyllos dig!
19
Inte middag men väl sen lunch med härlig ekologisk blodpudding.
Vinförsllag till blodpuddingen hittar du i min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/23/foraktade-blodpudding/
20
Det blev varmrökt lax och nå'n slags potats- och äggsallad av misstag.
Recept på min blogg:
http://ohmansmatovin.wordpress.com/2009/07/23/lax-och-nan-slags-potatissallad/

Annonser

Powered by EzPortal