Citat från: Mickan skrivet 2009-05-21 15:01
Ja, men det krävs mod att äta utan mjölk då jag växte upp med ett hot om dödsfarliga magsmärtor...
Citat från: Lucy skrivet 2009-05-19 19:03
Åh, jag hade missat den här tråden!
Mickan, jag är själafrände till dig, älskar gröt, jag skulle faktiskt skulle kunna leva enbart på gröt. Om jag var tvungen att välja en enda sak att äta resten av livet skulle det vara det. Rågmjölsgröt är ju jättegott, en av mina absoluta favoriter men den tar lite längre tid att göra så därför blir det sällan numera. Förut var havregryn en klassiker till frukost men nu är det mannagryn i mikron som gäller på morgonen, fick lite problem med för mycket fibrer för kistan så därför är det "snällare" med mannagryn. Mannagryn med kanel, inget socker (den är ju söt ändå) och sen är jag sådär konstig att jag vill äta min gröt utan mjölk till, tycker bara att mjölken gör gröten kall...
För den som gillar en massa olika sorters gröt och inte bara nöjer sig med de gamla vanliga klassikerna finns en rätt skoj bok som heter "Grötboken" (tror jag), ska finnas att köpa hos frälsningsarmén. Jag kikade i den för nåt år sedan i en butik och hittade något så lustigt som "smörgröt" (en gröt som dock inte skulle falla mig på läppen...)
Hur som helst, apropå att spetsa till havregrynsgröt som ju frågan var så är det jättegott med kardemumma och frysta lingon i gröten i början av koket!
/Lucy