Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av skotarkungen
 - 2012-04-15 11:03
 Det finns ett företag som hand slipar knivar i Malmö.
Deras hemsida är  www.mrmiyabi.se
Skrivet av vilsjin
 - 2009-06-20 22:20
Berätta hur det gick och vad du tycker om resultatet när det är gjort.
Skrivet av hwsoderlund
 - 2009-06-19 00:07
Tack för svaren! Jag ska kolla upp Mikael Uhac. Fast det verkar säkrast att lämna kreditkorten hemma när jag ska dit. :)
Skrivet av dePaul
 - 2009-06-12 13:13
Citat från: JC skrivet 2009-06-12 12:49
Men nu tar han inte emot några veställningar längre, så faran verkar vara över ...
Var inte orolig, det finns andra med samma typ av prislappar ;)

http://www.jayfisher.com/chef's_knives,_kitchen_cutlery.htm

~Paul~
Skrivet av JC
 - 2009-06-12 12:49
Jag vet vad du menar. Har haft samma oro för Bob Kramer, varit på gång att beställa av honom många gånger, men i slutändan har jag alltid kännt att: behöver jag verkligen en kökskniv till? Som kostar runt 6-6500 skr? Och som jag får vänta på i två år?
   Men nu tar han inte emot några veställningar längre, så faran verkar vara över ...
/jc
Skrivet av vilsjin
 - 2009-06-12 10:48
Jag har inte haft förmånen att känna på knivarna, jag har varit på väg några gånger men jag är lite orolig för att bli ohjälpligt förälskad i en kniv för 7500.
Så hemsidan är vad jag har att gå på.
Skrivet av vilsjin
 - 2009-06-12 10:22
Jag snor helt fräckt från mig själv och ett annat foruminlägg:
CiteraHe makes his knives out of ready made damascus sheet powder steel (1.02carbon, vanadium, mobydylen and around 14-15 chrome). The blades are hardened to HCR 59+. All knives are made to order. Although he had some readymade for sale.


Stålet kommer härifrån: http://www.damasteel.com/index.html jag antar att det är RWL34 han använder.
Skrivet av JC
 - 2009-06-12 09:50
Det där var ju faktiskt lite kul och en ny bekantskap för mig.  :)Vad använder han för stål? Vad ligger HRC på? Är det bra knivar (bladgeometri osv)?
/jc
Skrivet av vilsjin
 - 2009-06-11 14:15
Jag passar på att lägga in en bild på en av de knivar han tillverkar:
Skrivet av vilsjin
 - 2009-06-10 12:46
Innan jag började slipa mina knivar själv använde jag mig av den här killen;
http://www.mohac.se/?p1i1l2s0=

Han lägger på en utmärkt konvex egg.

Det finnes ett ställe på Sallerupsvägen som många restauranger använder men vad jag sett av deras arbete är uselt.
Skrivet av Hasse
 - 2009-06-08 22:47
Det finns H.W. Larsen i Köpenhamn. Men jag har ingen egen erfarenhet av dem.

http://www.hwl.dk/
Skrivet av hwsoderlund
 - 2009-06-08 22:29
Känner någon till om det finns något bra knivsliperi i eller i närheten av Malmö?
/Henrik

Annonser

Powered by EzPortal