Måste jag slänga resterande innehåll i en konsverv med matjesill? Hur förvarar jag? Hur länge håller den sig?
Någon som vet? ???
Ät upp resten å! Det är ju gott!
Annars ner i en bra plastpåse av kvalitet med allt spad. Tryck ut luften nogrannt, bodre väl hålla veckan ut?
Eller om det är mycket i en tät burk med spad över fisken.
Köper man en glasburk med inlagd sill kan man ju ha den i evigheter; ett par månader i alla fall. Det är väl inget som hindrar att man har matjessill lika länge om man lägger över den i en glasburk eller liknande. (Eller gör Kungasill av den)
Jag har faktiskt stekt matjesill, inte svar på frågan men det blev så gott att det inte blev något kvar att spara.
Vad är Kungasill?
Hur gjorde du när du stekte den? Panerade du den?
Kungasill, ett gammalt inlägg i repris: Man tager vad man haver...Bottna en form med skivad kokt färskpotatis,lägg på matjessill o hårdstekt kall lök.Dränk allt i en blandning av gräddfil o majonnäs.Låt stå ett dygn o "mojna" Proportionerna lär man sig med tiden
Matjesill är en väldigt bra råvara till många sorters sillinläggningar tex sherrysill,matjetårta mm :D
Tack för alla tips! :)