Matforum

Hemmalagat - laga själv => Vetgirig, frågelåda => Ämnet startat av: m_walllin8 skrivet 2007-10-24 12:31

Titel: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: m_walllin8 skrivet 2007-10-24 12:31
Måste jag slänga resterande innehåll i en konsverv med matjesill? Hur förvarar jag? Hur länge håller den sig?

Någon som vet? ???
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: Kari skrivet 2007-10-24 12:50
Ät upp resten å! Det är ju gott!
Annars ner i en bra plastpåse av kvalitet med allt spad. Tryck ut luften nogrannt, bodre väl hålla veckan ut?

Eller om det är mycket i en tät burk med spad över fisken.
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: agnetasch skrivet 2007-10-24 14:55
Köper man en glasburk med inlagd sill kan man ju ha den i evigheter; ett par månader i alla fall. Det är väl inget som hindrar att man har matjessill lika länge om man lägger över den i en glasburk eller liknande. (Eller gör Kungasill av den)
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: mums skrivet 2007-10-24 17:34
Jag har faktiskt stekt matjesill, inte svar på frågan men det blev så gott att det inte blev något kvar att spara.
Vad är Kungasill?
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: Hasse skrivet 2007-10-24 17:43
Hur gjorde du när du stekte den? Panerade du den?
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: agnetasch skrivet 2007-10-24 17:48
Kungasill, ett gammalt inlägg i repris: Man tager vad man haver...Bottna en form med skivad kokt färskpotatis,lägg på matjessill o hårdstekt kall lök.Dränk allt i en blandning av gräddfil o majonnäs.Låt stå ett dygn o "mojna" Proportionerna lär man sig med tiden
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: roffekock skrivet 2007-10-24 20:05
Matjesill är en väldigt bra råvara till många sorters sillinläggningar tex sherrysill,matjetårta mm :D
Titel: SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
Skrivet av: m_walllin8 skrivet 2007-10-25 19:03
Tack för alla tips!  :)