Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av matbenn
 - 2013-06-14 12:01
Det är ju ett plus. :)
Skrivet av webguide
 - 2013-06-13 14:04
God blir den också! :)
Skrivet av matbenn
 - 2013-06-11 10:50
Tack för telegraph länken!
Skrivet av annamaria
 - 2013-06-10 15:09
Citat från: webguide skrivet 2013-06-10 08:37
Den här artikeln kanske kan var atill viss hjälp :)
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/7017565/Italian-chefs-tell-world-how-to-make-correct-bolognese.html


Tack! Ja det receptet var rätt likt det jag lagade förrutom att det inte var vin i "min" variant. Vilket jag brukar ha annars.
Skrivet av annamaria
 - 2013-06-09 18:11
Har idag lagat och ätit "den småländska italienarens köttfärssås" - sååå god!

http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2013/06/italienarens-kottfarssas.html
Skrivet av annamaria
 - 2012-05-10 19:09
Citat från: Psilander skrivet 2012-05-10 13:24
Som att blanda bark i brödet, smakar skolmat och miljonprogram från 70-talet. Morot känns som man inte har råd med riktiga råvaror helt enkelt.


Tur att smaken är som baken då  :) Sen gillade jag skolans köttfärssås.
Skrivet av Psilander
 - 2012-05-10 13:24
Citat från: annamaria skrivet 2012-04-14 20:40
Varför inte? Jag kokar såsen så länge så dem märks inte men jag tycker moroten och rotsellerin ger mustig smak.


Som att blanda bark i brödet, smakar skolmat och miljonprogram från 70-talet. Morot känns som man inte har råd med riktiga råvaror helt enkelt.
Skrivet av Mattias_Hedlund
 - 2012-04-23 21:36
Färsk :-)
Skrivet av annamaria
 - 2012-04-23 17:37
Citat från: Mattias_Hedlund skrivet 2012-04-23 09:25
hackad tomat


Färsk tomat eller på burk?
Skrivet av Mattias_Hedlund
 - 2012-04-23 09:25
Min köttfärssås
nötfärs
hackad tomat
riven morot
hackade gröna oliver
gullök
vitlök
salt
peppar
basilika
Skrivet av agnetasch
 - 2012-04-18 09:59
OT Har man ingen köttfärsås tar man saltad o pepprad köttfärs o brer på skivat vitt bröd. In i ugnen tills det ser färdigt ut. Serveras med lökskivor o ketchup/chilisås. En av mina studentmatsfavoriter (till det drack man pulver-té med sacketter o Prädd ;D)
Skrivet av pralin
 - 2012-04-18 07:01
Jag tycker att köttfärssås är så populär att den blev "vanlig". I min sista köttfärs hade jag rödvin. Det är små detaljer som man kan urskilja den ena köttfärsen från den andra. Jag hade också köttfärsen i mackor. Det är inte bara pasta som man äter köttfärs med.
http://matmedmera.eu/varma-mackor-bolognese/
Skrivet av annamaria
 - 2012-04-14 20:40
Citat från: Psilander skrivet 2012-04-14 17:08
Min köttfärssås... framförallt inte morot!


Varför inte? Jag kokar såsen så länge så dem märks inte men jag tycker moroten och rotsellerin ger mustig smak.
Skrivet av Psilander
 - 2012-04-14 17:08
Min köttfärssås....
Fin hackad lök och två vitlöksklyftor, fräses i olivolja och en gnutta tryffelolja.
Nötfärs
tomatsås av krossade tommater, chillisås, soltorkade tomater, färsk basilika och svartpeppar körs i mixern, blands ut i köttfärs och lök fräset.
TIllsätt rödvin, ev grädde och köttbuljongtärning
smaksätt med Heinz chilisås, tabasco och salt och peppar.

ALDRIG några grönsaker annat än tomat och lök i, framförallt inte morot!

Annonser

Powered by EzPortal