Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2010-03-29 07:52
Citat från: Kvasthilda skrivet 2010-03-28 23:23
Är dom goda? Låter tuggigt med havregryn i smeten.


Jättegoda! Lite, lite tuggiga men de står ju och sväller en stund. Lite tjockare variant så vi pratar inte florstunna creppisar direkt. Som kroppsbyggare vilket många som gör dem är, kanske det inte är vad man är ute efter ;)
Skrivet av Gulligulan
 - 2010-03-28 23:58
Japp.
Vatten istället för mjölk och stek i olja istället för smör/margarin :)
Då blir de iallafall knapriga och goda :)

Först smälter vi smör i gjutjärnet och häller i smeten och första pannkakan som min man gräddar, blir riktigt flottig men absolut godast :)

(jag tycker verkligen inte om att steka svenska pannkakor, de är för tunna. Isländska däremot är min grej ;) )
Skrivet av Kvasthilda
 - 2010-03-28 23:23
Är dom goda? Låter tuggigt med havregryn i smeten. :)



Skrivet av Mickan
 - 2010-03-28 19:31
Jag har med inspiration från andra fått ihop ett toppenrecept på proteinpannkakor/ plättar. Mer protein och allmänt lite nyttigare.

1 dl proteinpulver (Jag kör Eiselt Double Pro vanilj)
0,4 dl grahamsmjöl
0,5 dl fiberhavregryn
1 krm salt
1 ägg
1,5 dl mjölk och/ eller vatten

Vispa ihop och låt svälla 30 minuter. Stek plättar eller pannkaka. Servera gärna lätt kvarg med bär till.

Perfekt för en byggarkropp!?
Skrivet av dePaul
 - 2009-06-28 09:41
Citat från: Tinto skrivet 2009-06-28 09:14
Metoden att sätta fettet i smeten för att slippa stekfett på varje plätta/pannkaka gör att de blir sladdriga och mjuka! Mycket mycket mycket stor skillnad, prova och jämför!
Jo, fast många av oss föredrar den här konsistensen ;).

~Paul~
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 09:14
Metoden att sätta fettet i smeten för att slippa stekfett på varje plätta/pannkaka gör att de blir sladdriga och mjuka! Mycket mycket mycket stor skillnad, prova och jämför!
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 09:12
Steker i mycket bregott på ganska hög värme, men det viktigaste är att byta ut en halv dl av mjölken mot vatten, samt låta smeten svälla minst en halvtimme, då blir de frasiga o knapriga i kanterna som jag vill ha dem :)
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-24 20:44
Så jobbar en sann konstnär. ;)

/rolf
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-05-24 20:38
Aha  :D

Min lagg har samma mått som din men vikten har jag inte kollat.Men den kommer inte från Skeppshult tror jag. Det står "PR.SV.FABR" på den, vad det nu kan innebära. Gjutjärn, naturligtvis.

När jag steker pannkakor så häller jag matolja i smeten istället för att smälta smör och hälla i. Olja ska ju vara nyttigare än fast fett sägs det. Jag har sedan en klick smör i laggen när jag börjar steka och eventuellt lite mer senare om det behövs. Smör är gott.

Skrivet av roffekock
 - 2009-05-24 18:09
Nej det har du inte :D Du får se det från den skämtsamma sidan. Kvasthilda det trodde jag bara fick bäras av en i vår familj men nu tillhör du ju inte den som sagt.

/rolf

Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-05-24 17:01
Citat från: roffekock skrivet 2009-05-24 15:29
Vad menar du? Skulle inte en pankakslagg vara i gjutjärn. :o



Öh...jo, har jag sagt nåt annat?
Skrivet av kjpil
 - 2009-05-24 15:35
Någon som har tips till mitt försök på vandringspannkakor? (torrt pulver & låglaktos)
Jag försökte precis med 50g sojamjöl, 50g vetemjöl special, 1 tsk fiberhusk, vatten, salt och 1msk smör till varje pannkaka.
De blev ätbara - men höll inte ihop (jag hade felaktigt planerat att husk+sojamjöl skulle binda tillräckligt), jag vill helst inte börja med "no egg -pulver" eftersom det saknar protein.
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-24 15:29
Vad menar du? Skulle inte en pankakslagg vara i gjutjärn. :o
För mej är en riktig pankakslagg Gjord av just gjutjärn och av helst Skeppshult, väger
2o60 gr har en diam. 2200/mm har en kant på 7/mm Basta. :D

Alla sk pankakslaggar gjorda av aluminium m belägg av teflon kallar jag skit :o och inget annat. Bara för att dom har en egenskap som jag inte gillar YTAN. Dom kan funka om du har en bra gasbrännare men då måste du reglera gasen hela tiden vilket är bökigt.

Det är en konst att få den rätta gyllenbruna färgen på pannkakan,förr var det en ära i att ha denna färg och var det inte rätt fick man en duving av köksmästaren, men då fanns det även bra ägg som hade rätt färg som gjorde sitt.

Vi som stekt pannkakor till för....b vet vad det vill säga att svinga fem pannor på AgAkolspisen och svettas litervis........ ett minne blott som tur är
men om det sen var bäst ???

/rolf
Skrivet av vilsjin
 - 2009-05-24 00:41
Både plättlagg och pannkakslagg, naturligtvis...
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-05-23 22:22
Alla pratar om gjutjärnsstekpannor. Är det ingen som har en pannkakslagg?!

Det har jag....  ;D

Annonser

Powered by EzPortal