Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-13 11:23
Låter bra, jag brinner av nyfikenhet.
Skrivet av Johanna
 - 2008-01-13 10:50
Jag har egentligen bara smakat bullen en gång, jättegod :D, men degen är inte riktigt en croissant-deg utan mer som en vanlig "vit-bröd"-deg. Jag ska kolla runt lite i mina receptböcker och se om jag kan hitta något som liknar det jag är ute efter, sen provbaka, och sen kan jag lägga ut receptet här :-)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-01-11 17:42
Fast nu fick vi inte vår nyfikenhet stillad.
Johanna: Kan du inte beskriva det här brödet lite närmare? Är det "vanlig" deg eller är bullen någon typ av muffins eller scones?
Skrivet av Johanna
 - 2008-01-11 16:54
Tack för tipset! Jag ska prova det!
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-11 16:03
Välkommen till Matforum Johanna!

Vad är definitionen på smördeg enligt dig?

Här är ett croissantdegsrecept med 100g smör på 5 dl mjöl: http://www.gafvelin.com/mats/recept/croiss.html

Och här beskrivs hur man kan lägga skinka och ost på degtrianglarna innan de rullas ihop: http://www.curious.nu/mat/456/serranocroissanter
Skrivet av Johanna
 - 2008-01-11 09:03
Hej! Jag har en kort fråga, det finns ett portionsbröd som ser ut som en croissant, men den är inte gjord av smördeg, som är fylld med skinka och parmesan eller annan ost. Är det någon som har recept på detta bröd eller vet vad det heter?

Tacksam för snabbt svar, Johanna  :)

Annonser

Powered by EzPortal