Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Filippa
 - 2010-09-20 08:26
Nu har jag varit där igen, fast inne på restaurangen.

Ja, det är bra sushi, det är annorlunda sushi men det är små portioner, mycket "show" med kolsyreis och annat duttelimutt. Det är trångt och jag är innerligt ledsen men jag gillar det inte. Förlåt.
Skrivet av Krista
 - 2010-07-08 15:02
Har inget negativt att anmärka på servicen, de var normaltrevliga och kom med maten rätt snabbt. Nu när jag tänker efter fick vi vänta på notan i ca fem minuter efter att vi sagt till, men det är väl i och för sig ganska normalt.
Skrivet av agnetasch
 - 2010-07-08 12:09
Har serveringspersonalen bättrat på sig?
Skrivet av Krista
 - 2010-07-08 11:43
Jag är tydligen lite efter, Filippa var drygt ett år före mig, men jag slänger upp min recension i alla fall. I slutet av juni 2010 efter besök på uteserveringen tycker jag såhär om Råkultur:

Råkultur, www.rakultur.se

Hade hört om denna top notch sushi-restaurang ett tag, så förväntningarna var rätt högt ställda. Ganska dyrt, 15 bitar för 185 kr. Gott och fint? Ja absolut. Prisvärt? Nja inte riktigt. Bl.a. laxbitar, vit fisk, några rullar, en bläckfisk och nåt som jag tror var tonfisk.  Däremot tyckte jag och mitt sällskap att vår sido-order 2 bitar "Nigiri Exclusive" absolut var värda 65 kr (32,50 kr per bit). Vi tog silverål. Smakade lite rökt på något sätt och det smakade mycket. Tänkte först att no way att en bit sushi kan vara värd drygt 30 spänn men jodå.

Minus för fult serveringsfat som var en vanlig vit plastfyrkant. 17 bitar plus två läsk gick på 300 kr och det funkar som ett lättare kvällsmål, för särskilt mätt blev blir man inte om man delar detta på två (inte för att vi väntat oss det, men bara som info om man tänker på MPK-index, mättnad per krona). Smakmässigt är sushin på hålet-i-väggen-stället vid Medborgarplatsen lika bra eller bättre, med något lägre prisnivå vill jag minnas.

Betyg: 3 av 5
Skrivet av Andreas
 - 2009-11-26 09:46
Citat från: crlhrv skrivet 2009-06-26 10:20
...men det var med stooora hästlängder den bästa sushi jag smakat.


Det verkar som om det kan ligga en del i det du säger Calle! :)

Läste precis att Sayan Isaksson som arbetar på Råkultur, tog silver i Sushi-VM i London, endast slagen av en japan. Herr Isaksson är dock inte alls nöjd med svensk sushi i största allmänhet, så här står det i Metro "Att svensk sushi skulle vara bland den bästa i världen håller han dock inte med om. – Vi har mycket att lära oss om ödmjukhet och kreativitet, bra sushi handlar om mer än lax och avokado." http://www.metro.se/2009/11/25/r_e68ah2lqsx2vt91y24pwqw/index.xml

Här kan man läsa mer som själva tävlingen, som tydligen är en inbjudningstävling "Seven Sushi Samurai" med sushikockar från 7 olika länder, och som i år gick i samarbete med BBCs Masterchef live http://www.eat-japan.com/sushi-award-2009/results.html

Och här är Sayan Isakssons recept från TV4 nyhetsmorgon http://www.tv4.se/1.1357659/2009/11/26/kockens_lackraste_sushi
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-06 07:52
Ja, nu i efterhand så undrar man ju ? Men det var nog därför stolarna var så hemskans obekväma ?!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-03 11:51
Citat från: Filippa skrivet 2009-07-03 10:22
Annars går jag inte dit mer.
Det tycker jag du gör rätt i. Vad tänkte du på egentligen när du gick dit o störde personalen med att beställa in mat o dryck ;D
Det där är tydligen vad jag kallar för en "förnedringsrestaurang"; ett ställe där maten kan smaka bra men personalen behandlar gästerna som störande inslag i verksamheten :-\
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-03 10:22
Jodå, visst var det uteserveringen men jag är med Agnetasch - varför ska man acceptera dålig service (för den var inte bara tafflig, den var dålig) bara för att uteserveringen bara varit öppen nån vecka ? Vi betalade över 1500kr, för mig är det mycket pengar, då vill jag ha bra service. Annars går jag inte dit mer.
Skrivet av sniker
 - 2009-07-03 10:12
Mickan: ha ha. ingen annan koppling än att jag är överlycklig över att någon restaurang äntligen tar sushin på allvar i sthlm. kom dit med höga förväntningar, som faktiskt överträffades.
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-02 15:32
Citat från: sniker skrivet 2009-07-02 13:07
Filippa: om du hamnade på uteserveringen fick du inte hela den upplevelse som jag tycker Råkultur är. Utserveringen har bara varit öppen en vecka och man kan väl lite milt säga att de inte riktigt fått koll på hur de ska jobba med den.

Jag har ätit både inne i restaurangen, där både service och mat var in i det minsta perfekt; och på uteserveringen där jag håller med om att det gick lite långsamt och kändes lite taffligt.

Värt att notera är också att Råkultur har en sommarmeny sedan förra veckan som är något avskalad (tex inga Langoustines på onsdagar eller ostron på torsdagar).


Vilken koppling har du till stället?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-02 15:25
Citat från: sniker skrivet 2009-07-02 13:07
Utserveringen har bara varit öppen en vecka och man kan väl lite milt säga att de inte riktigt fått koll på hur de ska jobba med den.
Men är det inte proffs som jobbar där? Skulle inte en restaurang, ursprungen ur guldkrogen Esperanto, kunna locka till sig skickligare personal?
Skrivet av sniker
 - 2009-07-02 13:07
Filippa: om du hamnade på uteserveringen fick du inte hela den upplevelse som jag tycker Råkultur är. Utserveringen har bara varit öppen en vecka och man kan väl lite milt säga att de inte riktigt fått koll på hur de ska jobba med den.

Jag har ätit både inne i restaurangen, där både service och mat var in i det minsta perfekt; och på uteserveringen där jag håller med om att det gick lite långsamt och kändes lite taffligt.

Värt att notera är också att Råkultur har en sommarmeny sedan förra veckan som är något avskalad (tex inga Langoustines på onsdagar eller ostron på torsdagar).
Skrivet av Morsan
 - 2009-07-01 12:39
Citat från: Filippa skrivet 2009-07-01 08:44
Morsan, prova Hattori Sushi Devil eller Ki Mama ( Tegnergatan resp Observatoriegatan tror jag) eller East på Stureplan och förstås Roppongi på Hantverkargatan. Men jag är inte säker.


Ki Mama har jag kollat och Sushi Devil för några år sedan. Men kanske dags att kolla igen.
Roppongi har jag varit riktigt besviken på de senaste gångerna, men East har kanske uppdaterat menyn.
Tror jag får fixa receptet på Spicy Tuna och rulla själv någon gång.:)
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-01 08:44
Morsan, prova Hattori Sushi Devil eller Ki Mama ( Tegnergatan resp Observatoriegatan tror jag) eller East på Stureplan och förstås Roppongi på Hantverkargatan. Men jag är inte säker.
Skrivet av Morsan
 - 2009-06-30 14:03
Kul att läsa om en "vanlig dödlig" människas upplevelser därifrån.
En kompis till oss tyckte att det var gott med dyrt på Råkultur.
Enligt alla recensioner ska det ju dessutom vara billigt där?
Bra sushi för mig är förutom kvaliteten på fisken och riset också att det finns en kreativitet vad gäller smak och presentation. T ex ska det finnas lite rolig rullar och inte bara lax-avocadao.
Vet någon om det finns ett sushi-hak i Stockholm där man kan få Spicy Tuna och wakamesallad?

Annonser

Powered by EzPortal