En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - agnetasch

Sidor: [1] 2 3 ... 247
1
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: Igår kl. 07:43 »
Klart ponnyn ska ha en morot ;D

2
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: 2018-10-12 08:19 »
Frågan är om det är ekonomiskt försvarbart att fylla frysen eller kylen med morötter. Morötter kostar ju nästan "ingenting" Även att vakumförpacka kostar en slant.
Gör en stuka i trädgården eller på balkongen istället ;)

3
Jag skalar aldrig äpplen innan jag gör mos, jag tycker att smaken sitter där. Dessutom är jag lat ;D

4
Grattis till succén! Visst är det roligt att laga mat, tur att man får göra det varje dag ;D

5
Vi åt Lidls kinesiska jumbokräftor i helgen, dom som är 20 st/pkt o kostar 119:- Vi har haft såna i flera år, men jag upplever att dom blir mindre o mindre för varje år. Smaken är god men det är svårt att få något ur klorna; köttet klamrar sig liksom fast vid skalet.
Men vad är alternativet? Kräftorna som kostar 109:- o är 25 st/pkt är väl inte större än räkor?

6
Jag har provat alla möjliga sätt att tillaga revbensspjäll; koka/grilla, ugnssteka/grilla, grilla/ugnssteka. Men det som blir bäst (tycker jag) är att koka/ugnssteka. Så det gör inget att grillningsförbudet håller i sig. Till det tillagningssättet behövs ingen saltlake innan, koka bara i en rejält salt buljong.

Jag tycker socker ger en rundare smak när man röker lax/öring, så jag använder 2 delar salt o 1 del socker: https://www.smartfritid.se/kallrokt-havsoring-med-potatiskaka


7
https://www.arla.se/recept/rostad-potatissallad/ Då passar det med en krämig coleslaw till: https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-selleri-och-apple/

Jag skulle satat på 7 kg färskpotatis o 3 kg vitkål

8
Kall rotsakssallad med majonnäs låter som coleslaw. Det vore väl inte fel? Helst med äpple som var vanligt på vikingatiden. Ugnsrostade hela oskalade småpotatisar till är gott o sköter sig själva.

9
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« skrivet: 2018-07-19 07:49 »
Instämmer ;D

10
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.

11
Lägg ett gäng i en snygg skål o låt dom gro. Groddarna är jättegoda.

12
Jag använder bakplåtspapper istället.

Men ibland funkar inte bakplåtspapper. Inte om man ska rulla in ett dillknippe i vått papper, då suger inte bakplåtspapperet åt sig vatten på samma sätt som smörgåspapper. Samma gäller om man vill hålla en smörgåstårta fuktig. Vad använder du bakplåtspapper/smörgåspapper till Hasse?

13
Jag vill också ha smörgåspapper på rulle. Vad är det här för trams att sluta med det! >:(
Jag såg att Harald Nyborg har, jag får åka till Alingsås o bunkra upp.

14
Har du tålamod så kör klubborna i 10 timmar i 75 grader. Nu snackar vi mört o saftigt ;D

15
Ugnen 225 grader. Vänd klubborna två gånger. Tiden=15+15+10 min

16
Må så vara att Tjusiga Bageriet skummar grädden o tar ut ett kilopris för bröden som är 10 ggr råvarans pris. Men folk som inte har råd/tid/lust/fallenhet för att baka själva är ju ändå tvingade att köpa hutlöst dyra butiksbröd (om dom inte går till Lidl) ;)

Det konstiga är att när Brödinstitutet (på 70-talet) gömde sig bakom Socialstyrelsen o rekommenderade oss att äta 6-8 skivor bröd/dag sänktes inte priset på bröd. Här snackar man bara piska, ingen morot. Och svenska folket protesterade så klart inte utan bara lydde o tuggade i sig det fortfarande dyra brödet.

17
Äh, jag tror inte ett ögonblick på att bagerierna "måste" ta ut så ohemult mycket för sina limpor. Men det är en nördstämpel ;) på typ surdegsbröd som gör att man kan höja priserna.

Hur kan det vara så billigt med bröd i andra länder? Redan på Lidl här i Sverige kostar ju bröden nästan ingenting ???

18
Om man gillar hembakat eller ej kan ju kanske vara en vana. Min man är uppvuxen på hembakat o mumsar glatt i sig mina alster; mycket godare än köpebröd tycker han. Själv bryr jag mig inte så mycket eftersom jag alltid äter knäckebröd o DET vägrar jag att baka själv.


19
Jag tycker inte att man ska underskatta den ekonomiska sidan; en påse mjöl kostar 10:- o ett butiksbröd 25:- Sanslöst! Som sovel gör man "lättsmör"=halva priset av Bregott. Man lagrar en 39 kronors-ost ett år o vips blir den värd en hundralapp. Julskinkor för 29:-/kg varmröks o blir prisvärt både som pålägg o middagsmat osv, osv Sätter man det här i system blir det en bra slant till slut.
Sen är det inte fel att få känna sig duktig. Jag är inte världens vackraste o jag är inte världens intelligentaste men jag är en hejare på att trolla i köket  ;D

20
Jag tycker jag nästan drunknar i matlagning "från grunden" Allt ska bakas hemma, matbröd som kaffebröd. Halva grisar ska saltas, torkas eller rökas. Olika sorters vilt ska också saltas, torkas eller rökas. Laxar o andra fiskar ska rökas eller gravas. "Lättsmör" ska tillverkas. Ostar ska lagras. Men några drycker tillverkas inte i detta hushåll längre, det gör dom så bra i Tyskland  ;D

Sidor: [1] 2 3 ... 247
- Annonser -