En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Tack för tips. Såg att om man äter någon form av medicin så ska man inte inmundiga denna ört. Tar bort effekten av medicinen stod det.
Om man nu vill dra detta ett varv längre och tar alkohol i medicinskt syfte, nyktrar man till snabbare om man intar johannesört? ...  ;D

2
Var hittar man Johannesört?

3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-01-10 16:38 »

Webguide skrev: Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning
priffe skrev: Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
850 / 1460 = 58% kvar. Kött från ICA?


4
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-01-09 20:25 »
Bra att du opponerar dig. Har länge valt mellan kyckling och kranvatten. Ingen större skillnad på ICA.
Min undulat blir knappt mätt på ICA's frön, kissar mest hela tiden ....


5
Är din termometer  tillverkad i plast och innehåller elektronik och ett batteri? I så fall kan du inte använda den i ugnen.

6
Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.

Intressant. Har du något exempel på hur de ser ut eller vad de kallas? Vilka butiker använder dessa?

7
Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.
Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
 Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)
 

8
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Minosharp plus 3
« skrivet: 2018-12-27 15:57 »
Kontakta kundservice där du köpte den

9
Varför inte dela skinkan i mindre bitar, lägg dem i en matberedare med vassa knivar och kör en kort stund först. Upprepa tills "färsen" är lagom grov.

10
En edamer i röd paraffin dvs typ smaklös hushållsost lagrades i ett år i en jordkällare.
En provsmakning nu i jul visade att den hade utvecklat en otroligt större smak är originalet för ett år sedan.
Rekommenderas!
 

11
Lyssnade på programmet och precis som Youtube-videor blir det långrandigt när man bara vill veta en sak.
Sammanfattning:
Bäst-före-datum är ett förhållningssätt.
Man väljer att förhålla sig till detta datum genom att:
a) Slänga maten när datumet är passerat
b) Lukta / bedöma och agera därifrån
c) Strunta i datumet

Min fråga kvarstår: Vad blir man sjuk av genom att äta gammal/dålig mat?


12
Vad blir man sjuk av om man nu äter något som är förbi sitt förbrukningsdatum?
Är det bakterier som frodas? I så fall kan man frysa in maten i fråga ett par dagar. Blir man då sjuk av döda bakterier?
Finns det någon expert här som kan utveckla detta på ett begripligt sätt för oss vanliga dödliga?

13
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-21 18:03 »
Intressant att du kallar mat för "detaljer". Finns det en orsak?

14
Bjud en granne du tycker illa om på skinkan. Bara en liten bit. Hälsa på på sjukhuset sen ...

15
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-20 21:12 »
Tack för intressanta svar. Ska hitta en read rimmad skinka och prova efter jul.

16
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-19 17:10 »
Vi stavar lika dåligt båda två!  :(
Kan du ge något exempel på när detaljer inte ska gå för länge?

17
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-13 15:28 »
Jo, fast poängen med en cirkulator är ju att man bestämmer sluttemperaturen. Då behövs ingen ytterligare temometer. Detta förutsätter naturligtvis att köttet får ligga tillräckligt länge men på 12 timmar måste en liten skinka bli genomvarm.

18
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-12-12 18:18 »
Jag kommer att prova med "helgskinka" i vår. Någon som har provat att köra i cirkulatorn i 12 timmar på 70 grader?

19
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« skrivet: 2018-12-09 18:57 »
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(
Det har jag förstått att jag har sedan länge. En skinka från Lidl duger bra ... :). Billigt blir det också. Inga pärlor för svin på min tallrik ...

20
Rök INTE inomhus, då blir hela julen förstörd!

Rök inte ALLS! Då blir hela du förstörd!

Sidor: [1] 2 3 ... 6
- Annonser -