Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

61
Citat från: Cathy skrivet 2018-10-25 11:37
Temperatur i Fahrenheit verkar väldigt troligt. 180° F är drygt 80° C, och 270-280° F är runt 135° C, fortfarande väl svalt för fritering.
Innan man är uppe på 180° C så visar termometern 356° F.

Kul att det löste sig. En fråga: Har du varit utomlands?
62
Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 08:11
Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.

Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?
63
jag gärna såg att dom betalade motsvarande summa till radiohjälpen eller valfri hjälporganisation.
Kommer att hända? Nej!
64
Kycklingfiléer är ju av någon outgrundlig helt laglig anledning fyllda med vatten.
Kan denna tendens att späda ut råvaror med vatten även ha kommit till laxen?
65
Citat från: webguide skrivet 2018-11-27 07:22
Jag förbehåller mig rätten att vara ytterst misstänksam mot skinka som håller lågt pris. En skinka som håller hög kvalitet är dyr att tillverka.

... eller håller ett högt pris. Det finns många smarta prissättare som lurar de flesta. Inte bara mat utan "märkes"-övrigt också. Välj klokt.
66
Tack Webguide för den förklaringen.  :)
67
Citat från: webguide skrivet 2018-09-25 07:33
Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.


Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?
68
Jimmy skrev: F ö kan man väl konstatera att nätet har mer disinformation att erbjuda än information....
Precis. Googla aldrig på en sjukdom och använd heller aldrig "rape oil" ...
69
Fråga om de kan swischa ... :)
70
Citat från: Hasse skrivet 2018-10-17 14:12
Det finns bakterier som klarar sig alldeles utmärkt utan syre. T.ex. Clostridium botulinum


Intressant. Det visste jag inte.
71
Att man vacuumförpackar kommer från idén att när man tar bort syre så kan inte bakterier (eller annat för den delen) leva och utvecklas. Jämför med en konserv.  Inga jordbakterier kan leva i en syretom eller kraftigt syrefattig miljö. Observera att maskinen som används måste vara av bra kvalitét så den verkligen skapar ett ordentligt vacuum samt att påsarna är täta och får en bra förslutning.

Att tvätta det som ska vacuumförpackas kan väl rekommenderas eftersom du kommer packa upp maten förr eller senare så du då slipper få en sandlåda på diskbänken ...  :-\
72
Vad säger Electrolux? Att de vill att du ska köpa en ny? Eller?
Att få igång den är nog inga problem för händiga människor. Var bor du?
73
Det är säkert inte försvarbart på det ekonomiska planet. Däremot kan det vara otroligt bra om man behöver en morot pronto som när man är lat och inte orkar gå för att att handla, alternativt när kompisen tog med sin nya ponny på middagsbjudningen ...   ;D
74
Man kan även använda en vacuummaskin. Då håller sig morötterna bättre även i kylskåp så infrysning kanske inte ens behövs.
75
Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?
76
Mycket socker i såsen gör att det smakar "godare", en sockerfälla. Max vet vad han gör.
77
Ät det du gillar! Räkor eller grillade scampi till exempel. Gör ingen stor affär av olika kräftförpackningar och deras innehåll. Samvaron på kräftskivan är väl det viktigaste. Eller?
78
Misstänkte något sådant. Tack för svar.
79
Hur gör ni för att vacuumförpacka något med vätska i? Min HB Nordica vill suga ur allt vatten och sedan misslyckas med förslutningen.
80
Visst kan det fungera. Inga problem tekniskt sett. Det handlar om vilja. Butiken vill sälja allt.
Alltså vill de inte ...

Annonser

Powered by EzPortal