Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Knivmannen
 - 2007-08-30 21:29
Jag skickar ett mail till Japan och frågar. Publicerar svaret här senare.
Skrivet av Rob
 - 2007-08-22 16:51
Det hade varit kanon om det finns, men jag har aldrig sett någon....
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-22 14:31
Hmm. Skulle det kunna tänkas finnas nån förteckning över tillverkare både på japanska och engelska nånstans?
Skrivet av Rob
 - 2007-08-22 14:17
Tecknena talar säkert om vem som tillverkat dem. Men jag kan inte japanska....
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-22 14:04
Ja det var väldigt likt, fast inbillar mig att bladet lutar lite annorlunda i både topp och botten.

Skulle tecknena på kartongen kunna ge nån vägledning ifall man förstod språket?
Skrivet av Rob
 - 2007-08-22 13:28
Hmmm, inget jag sett tidigare. De är ju ganska lika Fujiwara T. No Meito, men de har 3 pinnar i skaftet.
Konstigt att de angivit vilket stål det är i ytlagrena (SUS-410 är vanligt till det) men inte det viktigasta kärnstålelet.

http://www.japanwoodworker.com/dept.asp?dept_id=13174
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-22 09:20
I Malcos monter på Noliamässan nyligen såg jag en japanska kniv som kostade runt 1000:- kronor. När jag frågade försäljaren vad det var för märke så kunde han inte svara. Någon som har en aning utifrån beskrivningar och bilder?

Kökskniv Laminerat kolstål i eggen, rostfritt stål SUS-410 i ytan 5 lager stål 998:-
http://www.pitebutiken.se/art-1.asp?id=381&iPageID=37

Kökskniv Lamineratblad 5 mm 1490:-
http://www.pitebutiken.se/art-1.asp?id=541&iPageID=37

Annonser

Powered by EzPortal