En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hasse

Sidor: [1] 2 3 ... 96
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« skrivet: 2018-07-18 18:19 »
Det är alltid roligt att läsa om dina innovationer i köket, så kör på. Glöm inte bilderna!  :)

2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Risotto alla milanese
« skrivet: 2018-06-01 11:47 »
Jag har hört att det ständiga rörandet är för att frigöra stärkelse från riset så att risotton blir krämig. Men om det funkar lika bra att koka i ugnen, så faller ju den teorin.

3
Det går att köpa färdig vitlökspasta. Jag har aldrig köpt den och heller inte provat att göra egen, men det borde gå. Pressad eller krossad vitlök, olja, salt och kanske något syrligt.

4
Jag använder det oftast som bakplåtspapper!   :)

Men ibland för att täcka en gryta eller i ugnen.  När jag vill hålla dillen fuktig så lindar jag in ändarna i fuktigt hushållspapper och sedan in med kvisten i en plastpåse.

5
Jag använder bakplåtspapper istället. Det är väl visserligen behandlat med något släpp-lätt-material, men för min del spelar det ingen roll.

7
Man använder joniserande strålning ("radioaktiv strålning") för att sterilisera bl.a. kryddor.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/radioaktivitet-och-bestralning/bestralning-av-livsmedel

8
Det första jag kommer att tänka på är frystorkad mat att ta med på vandringar och liknande. Då tillsätter man bara hett vatten och väntar ett par minuter så är det klart. Problemet är att sådan mat är ohemult dyr, så det lär gå bort.

Det är ett problem att du hatar att laga mat.  ;)  Men om du fixar köttfärssås och korv stroganoff så är det ändå inte så illa, för då bör du klara grytor av olika slag som du kan blanda med pasta eller ris. Googla på "korvgryta" för tips.

Skulle man kunna tänka sig att du lagar mycket mat på helgerna och fryser i portionsförpackningar? Med lite framförhållning kan du värma maten i mikron på morgonen medan du pysslar i badrummet och sedan hälla i termosen.

9
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Täljsten
« skrivet: 2017-12-16 13:35 »
Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?

10
Råvaror, halvfabrikat / SV: Hur länge kan man frysa fisk?
« skrivet: 2017-12-15 16:46 »
Eventuella bakterier som passade på när fisken var tinad lär ju inte överleva en ny infrysning.

Bakterierna dör inte vid infrysning, men de förökar sig inte. När varan tinas så kvicknar bakterierna till och börjar föröka sig igen. För att döda bakterierna krävs värme.

11
Om forumet / SV: Sous Vide
« skrivet: 2017-12-04 19:17 »
Det är väl en bra idé även om jag själv inte är någon "soviddare". Finns det fler som är intresserade så skriv i tråden! Kanske Matforums högsta beslutande organ, dvs Andreas, skapar en sådan avdelning.   :)

12
Maträtter, recept, tillagning / SV: korvskinn
« skrivet: 2017-11-10 16:21 »
Du lagar mat från grunden. All heder åt dig! Själv köper jag "färdig" tarm om jag ska stoppa korv, vilket inte händer så ofta.

Om jag inte minns fel, så har Webguide någon gång nämnt att han har jobbat i ett tarmrenseri.

14
Konsumentfrågor / SV: Fejkad kokosmjölk
« skrivet: 2017-10-27 16:12 »
Det hade jag ingen aning om. Jag tror aldrig att jag har läst innehållsförteckningen på en burk kokosmjölk, trots att jag använder det då och då i matlagningen.

Hur är skillnaden i smak?

15
Råvaror, halvfabrikat / SV: Varför undvika mejeriprodukter?
« skrivet: 2017-10-20 17:16 »
Hasse klippte ut denna diskussion från en annan tråd.

16
I kväll blir det en av mina husmansfavoriter. Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor.

17
Allt om grillning & BBQ / SV: Angående bbq kyckling
« skrivet: 2017-09-12 16:56 »
Och vad vill du berätta eller fråga om?

18
En grundregel är: Ha samma vin i maten som du tänker servera till maten.

19
Snyggt jobbat, Skogis! Bra karl reder sig själv.  :)

20
Hej Matilda och välkommen till Matforum!

Som Agnetasch antyder så är vi inget "alternativforum". Väldigt många av oss gillar maskiner och moderna metoder, så vi räds inte din metod med maskindiskmedel. Tvärt om!  :D

Sidor: [1] 2 3 ... 96
- Annonser -