En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 4
1
Får man göra reklam här?

2
Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen
Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?

3
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-23 11:11 »
Trissorna ska absolut snurra

Jo, nu släppte de. Inte inkörda  ;D

4
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-22 17:18 »
Idag anlände min Minosharp. Fyllde i vatten och provslipade några knivar och visst blev de vassare men inte speciellt mycket mer än innan.
Ska trissorna snurra när man drar kniven fram och tillbaka? Har en gammal Ikea-slip med samma grundkonstruktion, där snurrar trissan men inte i Minosharpen.

5
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-21 15:16 »
Intressant hur mycket kunskap det finns på ett forum och var det kan leda.
Undrar vad en tråd Optimal form på en tårtspade skulle leda  ;D (Nej, svara inte på det ...)

6
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-20 13:49 »
I mitt sökande ramlade jag över dessa artiklar. Håller ni experter med?
Grundkunskap:
http://illvet.se/teknologi/hur-vass-kan-en-kniv-bli-0

Slipa kniv med en kaffemugg:
https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/200050

Lång artikel:
http://www.edgepal.com/slipverktyg/enkel-knivkunskap-17892500

7
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-19 12:22 »
Tack för alla tips. Det blev en tre-trissors Minosharp. Anländer nästa vecka.

8
Allt om knivar & skärbrädor / Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-17 14:28 »
Min Globalkniv är fortfarande vass men inte som när den var ny. Vad har ni för rekommendationer för att hålla Globalknivar vid god vigör?

9
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-01-10 18:04 »
"...Based on the heat-up rate, the load and volume of liquid are calculated and an assessment made of liquid type; the control algorithm is then adjusted accordingly. ..."
Det var ju smart. Man tar derivatan av temperaturhöjningen och med det värdet räknar man ut vattenvolymen.

10
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-01-08 16:54 »
nej, det sitter en PID i dem så en algoritm har de ju hur som helst och de mer avancerade enheterna lär ha algoritmer för att stödja temperaturregleringen.
Slutresultatet blir ju detsamma. "algoritm" = bra propeller och kraftig värmeslinga.
Men, ok, de mer avancerade cirkulatorerna löser säkert det på ett annat vis.

11
Matbröd / SV: Skållat bröd - varför egentligen?
« skrivet: 2018-01-07 17:31 »
Hur skållar man mjöl? Någon som kan förklara?

12
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« skrivet: 2018-01-07 17:21 »
Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
All köttfärs är jämlik men en del köttfärs är mer jämlik än andra ...
Kan ju bero på ursprunget, tillsatser, lagringstemperatur, ålder ...

13
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« skrivet: 2018-01-07 17:11 »
Mat-Janne: Intressant. Hur gör du då när du planerar veckan och kanske framförallt när du skapar inköpslistor? Gör du sånt manuellt på papper eller håller du allt i huvudet?
Jag gör det manuellt förstås. Det är inte helt tomt hemma i mitt kök så allt behöver inte handlas in.
Om du har en bra ide på automatisk inventering av det som finns hemma får du gärna dela med dig här. Det är det största böket när man ska göra en ny maträtt.

14
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-01-07 13:49 »
jag skulle tro att de använder en algoritm för att göra en beräkning som täcker större delen av utrymmet i vattenbehållaren
Eller så har cirkulatorn helt enkelt en bra pump / propeller som effektivt cirkulerar vattnet tillbaka till ett kraftfullt värmelement som snabbt värmer upp vatten som inte håller den inställda temperaturen.

15
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« skrivet: 2018-01-07 13:14 »
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.
Intressant!
Mer info: https://sv.wikipedia.org/wiki/Maillardreaktion
https://taffel.se/blog/maillardmagi-hemligheten-bakom-gyllenbrunt


16
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« skrivet: 2018-01-06 20:55 »
Jag har alla mina recept och övrigt på Dropbox. Alltid åtkomligt även om man är hos en kompis

17
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« skrivet: 2018-01-05 19:50 »
Köttfärs måste du konstant hacka med stekspaden när du steker tills alla klumpar är delade och köttfärsen består av småbitar som inte är hopklumpade. Gjorde du så?

18
Allt om grillning & BBQ / SV: Kallrökningsenhet
« skrivet: 2018-01-05 16:44 »
Jag köpte rökgeneratorn på Jula
Sökte på rökgenerator på Jula utan resultat. Har du en länk till produkten?

19
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2018-01-05 15:23 »
Hur pass bra håller baden/cirkulatorerna temperaturen? Jag menar kan man vara säker på att 65 inställda grader är 65 och inte 64 eller 66? Alla temperaturmätare visar fel, frågan är bara hur stort felet är. :)
Dessutom kan det säkert skilja en grad ute i grytan jämfört med inne i cirkulatorn där temperaturen mäts, speciellt om man inte har lock på grytan

20
Känns som ett gammalt problem som man borde ha löst vid det här laget. Det borde gå att mata hönsen med något för att få dom att värpa bättre ägg. Borde inte vara jättekomplicerat...
Varför inte kokta och skalade när vi ändå håller på ... ?  8)

Sidor: [1] 2 3 4
- Annonser -