En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Mat-Janne

Sidor: [1]
1
Köksredskap, utrustning och maskiner / Täljsten
« skrivet: 2017-12-11 18:40 »
Någon som provat?

2
Råvaror, halvfabrikat / Vatten eller vacuum?
« skrivet: 2017-12-10 17:35 »
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?

3
Maträtter, recept, tillagning / Olja i fritös, hållbarhet
« skrivet: 2017-12-10 17:27 »
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?

4
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?

5
Om forumet / Sous Vide
« skrivet: 2017-12-03 13:32 »
Borde det inte finnas en avdelning för matberedning med cirkulator (ofta felaktigt kallad Sous Vide) samt kanske tillhörande vakuumförpackare?

6
Köksredskap, utrustning och maskiner / Stadsgas
« skrivet: 2017-12-03 12:52 »
Finns det någon expert på stadsgas här (Stockholm) som kan förklara varför gasen lämnar en brun och fastbränd fet yta på undersidan av kastruller och stekpannor?

7
Köksredskap, utrustning och maskiner / Stekpanna på gasspis
« skrivet: 2017-12-02 11:49 »
Hej!
Undersidan på mina stekpannor blir  inbrända med smuts från gasspisen. Går ju att gnugga bort med Svinto men finns det en bättre metod? Någon som vet?

Sidor: [1]
- Annonser -