En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Stadsgas  (läst 143 gånger)

Mat-Janne

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
Stadsgas
« skrivet: 2017-12-03 12:52 »
Finns det någon expert på stadsgas här (Stockholm) som kan förklara varför gasen lämnar en brun och fastbränd fet yta på undersidan av kastruller och stekpannor?
« Senast ändrad: 2017-12-03 13:55 av Mat-Janne »
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 422
    • Visa profil
SV: Stadsgas
« Svar #1 skrivet: 2017-12-03 18:24 »
Jag har gasol och mina grytor ser mer eller mindre likadana ut undertill.
Vissa grytor blir blivit feta/svarta men popcorngrytan är i särklass värst :)
Kan det vara värmemängden som är orsaken?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 966
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Stadsgas
« Svar #2 skrivet: 2017-12-04 06:38 »
Är inte soteffekten kopplad till dålig/ofullständig förbränning? eller problem med själva spisen, fel inställningar, dysorna är av fel modell etc. lågan skall vara blå, inte gul.

Mat-Janne

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
SV: Stadsgas
« Svar #3 skrivet: 2017-12-04 14:51 »
Lågan är blå. Spisen är anpassad / godkänd för den typen av gas som Stockholm har nu.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -