Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Ing-Marie
 - 2016-05-06 03:25
Fattar inte vitsen.
Lite vattendroppar i salladen gör ju
bara att den ser fräsch ut.
Tycker det är en onödig pryl bara.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-07 10:41
Salladsslungan tar plats men salladen blir så mycket bättre! Jag lägger bladen i kallt vatten (är de slokiga kan man ta isvatten, men då kan salladen inte sparas) en stund. Sedan slungar jag dem i slungan och får perfekt torr och krispig sallad. Jag skaffade min slunga när en arbetskompis berättade hur mycket mer sallad hon och hennes man börjat äta sedan de skaffat salladsslunga.
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Morsan
 - 2009-07-14 13:17
Jag har haft salladsslunga men tycker inte det blir bättre resultat än när man vevar runt salladen med armkraft i en kökshanduk. Tycker faktiskt det blir bättre med det senare tillvägagångssättet.
Skrivet av Anders Öhman
 - 2009-07-13 00:05
För mig är salladsslungan oumbärlig.
Har bloggat om användning etc samt hur du enkelt förvarar sköljd och slungad sallad.
Läs här:
http://ohmansmatovin.blogspot.com/2009/07/min-kokskompis-salladsslungan.html
Skrivet av Rookie-T
 - 2009-07-12 23:41
det är nog inte bara jag som tycker att en salladslunga är  en sådan där grejj som bara står och samlar damm. I alla proffesionella kök jag spenderat tid så har ALDRIG en salladslunga setts till. Du doppar salladen i en skål med Isvatten och sen är det liksom klaaart. Stå och fjanta med en slunga. Nää.

Och en slunga med vätskepump? Är det inte bara lättare att "krispa" salladen i isvatten sen dressa den i en skål innan servering ;)

F.a,n va jag låter negativ då :P
Skrivet av toeloop
 - 2009-06-22 16:18
Jag har köpt min från Tupperware och är supernöjd!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-21 10:43
Idéen är nog inte dum,inte om man kan servera salladen också i slungan.Att få två oljekladdiga saker att diska (slunga OCH salladsskål) är mer än jag önskar mig i alla fall.
Skrivet av legobit
 - 2009-06-20 23:25
Bara en tanke, finns det någon salladsslunga med inbyggd vätskepump?
min tanke är.

1. skölj sallad
2. Slunga salladen torr och häll av vatten.
3. Tillsätt dressing (oljebaserad), maskinen "pumpar" tillbaka vätskan till mitten av slungan så den får rinna igenom salladen en gång till.

Tanken är ett jämt och tunt lager på all sallad, vet inte om det är en bra ide igentligen men känns som det kunde vara det.
Skrivet av Kocken
 - 2009-05-15 09:07
När man gör klyftpotatis eller någon typ av råstektpotatis sköljer man oftast bort stärkelsen i vatten, att sedan torka potatisen i durkslag eller handduk är tidsödande. Så slunga potatisen torr i salladsslungan innan du steker eller ugsbakar den går både fort och är enkelt.
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 20:35
Är då detta en plastspann som du får för 40 kr. :D

/rolf
Skrivet av Hasse
 - 2009-04-21 19:52
Eller köper man en slunga för fyrtio kronor på Lidl. Då har man i alla fall sparat 360 kr.   ;)

http://matforum.nu/index.php?topic=1738.0
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-21 19:16
När vi nu ändå är i gång med sallad så är det säkert flera som har tänkt på en salladsslunga (ett måste annars fäster inte oljan på bladen) ta liten plasthink och gör några större hål ca 20 mm i botten sätt ett kort snöre i handtaget och snurra runt i luften (utomhus) :o ::) och här har du sparat 400 spänn. Tvärbra. ;D
OT. Ja

/rolf
Skrivet av roffekock
 - 2008-06-18 15:49
En salladslunga kan användas till allt som ska slungas tex makaroner som man ska ha i salladen dom vill man ju inte ha blöta detsamma gäller tex fetaost ja det gäller att använda fantasin,vi kan väl göra en tråd om vad man kan använda den till. Oj nu ramla det ner varför inte gurka som ska läggas in så slipper du att grisa ner fingrarna och strömmingsfile som varit i 1-2-3 lag och ska i majo, inte vidare trevligt med blöt filé där inte. :D :D

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-18 12:15
Hasse: Jag måste erkänna att jag inte förstod den lilla ironin men nu när jag ser den var det riktigt roligt!

Miga:  :)

Rolf: Ah oljedressingen fastnar bättre på torr sallad, äntligen en riktigt bra motivering, tack!

Men nåt jag fortfarande undrar över är om det är nåt mer än salladsblad som är praktiskt att centrifugera i en salladsslunga?
Skrivet av roffekock
 - 2008-06-18 10:32
En salladsslunga är ett av en salladsälskares viktigaste redskap som bör finnas i varje kök. Orsaken till att jag slungar min sallad är först och främst att jag vill ha en torr sallad när jag ska ha någon form av oljedressing på den annars fastnar inte den på salladen. Men den kan användas till mycket den har dessutom en god durkslagsanvändning. Köp en i dag och låt stå framme annars finns risken att den inte används. :D

/rolf

ps. Jag har kommenterat denna slunga tidigare SÖK.

Annonser

Powered by EzPortal