Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - BBQforever

1
Nu har vi Beer Equipment ett utökat sortiment och samarbetspartner. Vi säljler humlegårdens sortiment till samma pris.
Detta medför framförallt en stor fördel för syd sverige som har möjlighet att komma till vår fysiska butik.

Vi har öppethus den 29/1 vi bjuder då på bbq grillat kött.
2
Företagsavdelning / BEER EQUIPMENT
2011-09-21 16:24
Utrustning för hembryggning av öl.


Besök www.beerequipment.se för mer information
3
Tjockleken är i tunnaste laget. Några av anledningarna till att man vill ha tjocka plåt är att man vill ackumelera värmen, och då blir den inte så känslig för värme och vind och om du öppnar luckan under tillagningstiden så kommer den fortare tillbaka. Minimum är nästan 5 mm. Om du tittat på modeller från Usa så är dom ofta omkring ca6,35 mm.
4
Ett förslag när det gäller köpesås är Jonas Borssen såser som säljs av Ridderheims, något dyrare men bra kvalite och goda smaker.
5
Varför diskuttera engångs bara bort med dom.
6
Du kan köra in i stort sätt allt du kör i smokern i ungnen efter halva tiden.Det hardlar om att köttet tar åt sig av smaken i ett visst antal timmar. Exempel hel karre kör den i smokern i 3 timmar slå sedan in den i folie, här finns det 2 skolor antingen kör du på en glaze eller inte. Sedan kör du det lika länge till i tex ung (ca 120gr)Jag tror inte på att det ska gå fortare.Möjligen om du halvera köttet eller höjer tempen.
7
Prova att tända lite kol. Det går mycket fortare, fyll sedan på med bricketer.
8
Trevligt att se att det finns någon som kommit igång.
9
Provgrillning :Älgbog körde den till 56gr. Kalv bog körde även den till 56 gr. Kan bara tillägga att alla som var inblandade i provskakningen var nöjda.


10
Tack så mycket. Om du inte redan använder klotgrill börja med det. Det är en bra början. Sen kan man alltid se hur det utvecklar sig.Tyvär är bra utrusting lite dyr om man bara ser till hur mycket pengar man behöver läga ut vid inköpstillfället, men om man ser till livslängden så blir det inte speciellt dyrt.Altenativet är att bygga själv, så började jag.
11
Som ni ser blev det även lite annat smått och gott.
12
Här kommer lite bilder på dagen bbq grillade julskinkor, det blev även lite kamben.
13
På Tisdag kör vi igång en av våra bbq smokers. Vi kommer att elda den med Körsbär och Hickory. Vi kommer att köra julskinka och sidfläsk. Kommer att fota och vissa lite bilder på härligheten.
14
Låter trevligt med folk som inte bara grillar på sommaren.
15
Har ni slutat att grilla????? Riktiga grillare grillar väl hela året!!!
16
Det är inte bara temperaturen som spelar in när man kör "riktig BBQ" När jag kör "riktig" BBQ finns det ett par saker som kan hjälpa upp resultatet. Om man tex kör kamben eller hel karre. 1. Temperaturen (jag kör aldrig över 120 gr) 2. När jag kört mitt kött i ca 2,5-3,5 timmar slår jag in köttet i folie (med eller utan glaze) och sedan kör jag det lika länge till.( köttet tar bara åt sig röksmak en viss tid) 3. Prova olika rökved (det är inte bara hickory som fungerar).
17
Avända som vanlig grill ?? Utveckla gärna.
18
Hur fungerar den vid regn,blåst, snö.
19
Faktisk så köper jag färdig rimmad, sedan är det bara att köra in den i smokern i ca 7 timmar.
20
Även i skåne så vill snön lägga sig.
Tillagningen av årets julskinka närmar sig sitt slut.

Annonser

Powered by EzPortal