Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2012-06-28 11:10
Tack.
Skrivet av kurt
 - 2012-06-27 20:14
Länka gärna till själva artikeln:

http://dx.doi.org/10.1136/bmj.e4026
Skrivet av Andreas
 - 2012-06-27 15:15
En studie över 44000 svenska kvinnor visar att "kvinnornas risk att insjukna i hjärtsjukdom och stroke ökade i takt med att de höll nere på kolhydrater och åt mer protein." http://www.dn.se/nyheter/sverige/for-mycket-kott-okar-risken-for-hjartsjukdom-och-stroke

"Som ett exempel nämns att en minskning med kolhydratintaget med 20 gram - ungefär en småfranska - och en ökning av proteinintaget med 5 gram - ungefär ett kokt ägg - ökade risken för hjärt-kärlsjukdom med fem procent." http://www.svd.se/nyheter/inrikes/for-mycket-kott-okar-risk-for-stroke_7305057.svd

Alicja Wolk, professor i nutritionsepidemiologi säger till TT: "Faran ... med en diet som innebär mycket rött kött och kraftigt begränsad mängd kolhydrater är att man riskerar att inte få en rad skyddande substanser, samtidigt som dieten innebär substanser som ökar risken för exempelvis cancer och stroke."  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15038582.ab

Annonser

Powered by EzPortal