Citat från: djohansson skrivet 2011-11-26 11:50
Precis, sashimi är rå fisk. Dock, när man beställer sashimi, så får man ju fisken rå och således (troligtvis) riset vid sidan.
Dock, webguide, är du med på mitt resonemang ovan?
Citat från: webguide skrivet 2011-11-26 11:48
Nej, Sashimi är rå fisk. Man kan äta den som den är, eller med tillbehör och man kan t.ex. äta den som topping på sushi.
Citat från: agnetasch skrivet 2011-11-26 11:19
Jag trodde att Sashimi alltid serverades med ris separat?
Citat från: webguide skrivet 2011-11-24 09:10
Sen skall det väl sägas att fisk egentligen inte har någonting med Sushi att göra.
Citat från: Andreas skrivet 2011-11-14 11:36
Värms inte fisken ganska fort av riset?
CiteraEat at the Sushi Counter where the sushi is served at the perfect temperature to enjoy the best flavour of the ingredients; the rice should be served at body temperature (around 35ºC) and the fish chilled (between 4 and 7ºC).
Citat från: vilsjin skrivet 2011-11-12 19:07
Jag tycker att riset skall ligga på dryga 30 grader och fisken kall. När riset kallnar smakar det sämre och blir lätt lite hårt.
Citat från: Andreas skrivet 2011-11-12 17:07
Vilken temperatur ska sushi ha när man äter den?
Ibland känns den sushi man köper / äter ute ljummen nästan på gränsen till lite varm och ibland är den riktigt kall. Jag har kommit fram till att jag tycker den är godast när den är kall.