Matforum

Hemmalagat - laga själv => Köksredskap, utrustning och maskiner => Ämnet startat av: Grollen skrivet 2009-05-05 09:19

Titel: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
Skrivet av: Grollen skrivet 2009-05-05 09:19
Hej!

Vi fick en pepparkvarn från Peugot i julklapp, vilken vi tycker är väldigt bra. Vi ställer oss nu frågande till om att köpa en saltkvarn av samma leverantör.

Finns det några fördelar med nymalet salt över "färdigmalt" salt? Färskmald peppar kan jag förstå, men salt... ?

/Christian
Titel: SV: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
Skrivet av: ena skrivet 2009-05-05 10:51
Hej och välkommen hit till Matforum, hoppas du får svar o inspiration här.

Ser ingen större skillnad mellan salt i kvar o "färdigmalt" det handlar nog mer om det estetiska -att det ser trevligt o proffsigt ut med både salt o pepparkvarn på bordet :)
Titel: SV: Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?
Skrivet av: Krista skrivet 2009-05-06 13:32
Medan det är milsvid skillnad mellan peppar från pepparkvarn och färdigmalen peppar så är det typ noll skillnad mellan salt från kvarn och vanlig salt. Salt innehåller ju inte aromer som försvinner vid finfördelning. Däremot tycker jag det är nice med flingsalt i en skål med sked/liten skopa.