Tjena ungdomar!
Jag är ett stort F_A_N (beundrare om matforums töntiga antisvordomsfilter har något imot det) av Fergus Henderson och hans synsätt på mat. Nose to tail eating som för dom insatta handlar om att ta vara på hela djuret och att förädla det som vi i modern tid oftast ratar. Jag har aldrig besökt hans restaurang men det lär jag göra på nästa resa till London. Hans kokbok är iallafall riktigt rolig och läsvärd.
Idag gjorde jag något som jag inte gjort sedan skolan. Leverpastej. I detta fallet på kycklinglever. Resultatet kom ut bra. Fin konsistens och en ganska kryddig smak dominerad av vitlök. Lite för dominant i smaken för att ätas ensam men kompleteras väldigt bra av syran från hemgjord bostongurka. Den behöver alltså ett tillbehör med lite syra. Kan tänka mig att kapris Untzz Persiljesallad skulle vara en hit.
En annan favorit av familjen ofal är benmärg. Min favorit nattmacka när jag kommer hem från jobb i en lagom sen tid är lätt ett par skivor rostat lantbröd, ungnsrostade märgben och en sallad med kapris och persilja. frecking splendid! kall öl eller ett glas vin till!
Kalvtunga är något jag bara gjort på jobbet men det är ett projekt jag ska ta mig an någon dag.
Gravat hjärta är också något jag bara gjort på jobb och ätit på restaurang aldrig blivit bjuden på hemma hos någon eller gjort hemma. Men det är enkelt och .JÄ.VL.IGT gott
så nu uppmanar jag till disskusion om ofal! Vad är eran syn? Favoriten? Gammla Projekt? (blodpudding någon?)
Bästa inälvsupplevelsen på krogen?
Jag är ett stort F_A_N (beundrare om matforums töntiga antisvordomsfilter har något imot det) av Fergus Henderson och hans synsätt på mat. Nose to tail eating som för dom insatta handlar om att ta vara på hela djuret och att förädla det som vi i modern tid oftast ratar. Jag har aldrig besökt hans restaurang men det lär jag göra på nästa resa till London. Hans kokbok är iallafall riktigt rolig och läsvärd.
Idag gjorde jag något som jag inte gjort sedan skolan. Leverpastej. I detta fallet på kycklinglever. Resultatet kom ut bra. Fin konsistens och en ganska kryddig smak dominerad av vitlök. Lite för dominant i smaken för att ätas ensam men kompleteras väldigt bra av syran från hemgjord bostongurka. Den behöver alltså ett tillbehör med lite syra. Kan tänka mig att kapris Untzz Persiljesallad skulle vara en hit.
En annan favorit av familjen ofal är benmärg. Min favorit nattmacka när jag kommer hem från jobb i en lagom sen tid är lätt ett par skivor rostat lantbröd, ungnsrostade märgben och en sallad med kapris och persilja. frecking splendid! kall öl eller ett glas vin till!
Kalvtunga är något jag bara gjort på jobbet men det är ett projekt jag ska ta mig an någon dag.
Gravat hjärta är också något jag bara gjort på jobb och ätit på restaurang aldrig blivit bjuden på hemma hos någon eller gjort hemma. Men det är enkelt och .JÄ.VL.IGT gott
så nu uppmanar jag till disskusion om ofal! Vad är eran syn? Favoriten? Gammla Projekt? (blodpudding någon?)
Bästa inälvsupplevelsen på krogen?