Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-05-12 11:40
"Det många inte vet är att det bara föds upp en sorts slaktkyckling, Cobb ross, en framavlad hybrid som inte är avsedd att sitta på pinne eller värpa ägg - utan bara att växa snabbt för att ge stora bröstfiléer. ... I Frankrike finns ett trettiotal olika raser, alla med olika storlek, smak och utseende."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=768172
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-10 12:15
Och jag skulle gärna vilja veta hur mycket priserna på dessa kycklingar är upptrissade i Sverige, vad kostar Label Rouge respektive Bresse i Frankrike?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-05-09 11:24
Är det någon som har smakat Bresse-kyckling?
Alla pratar om att den är så god, men är den prisvärd? Den enklare Label Rouge-kycklingen såldes ju i Östermalmshallen för 250:-/kg, vad kostar då Bresse-pippin?

Skrivet av oyvindvagen
 - 2008-05-08 22:03
Fransk bressékyckling ska ju vara i särsklass, annars kommer bjäre och bosarp i skåne inte långt efter. Bjäre supréme finns i söderhallarna, vanliga bjärefågels majskycklingklubbor i vilken livsmedelsbutik som helst. Viltaffären i Hötorgshallen säljer ruggigt goda majskycklingklubbor också, marinera med olivolja, pressad blodapelsin, salt och peppar samt strö ut på plåt i ugnen tillsamamans med potatosklyftor och stora bitar färsk paprika.
Skrivet av Rookie-T
 - 2008-05-03 20:07
Citat från: Andreas skrivet 2008-05-03 14:09

Rookie-T: Vad kan det i så fall vara som gör att fransmännens kycklingar är godare, har de nån speciell kycklingras eller får de nån speciell sorts foder?


Nja nu var jag väll inte väl dum i huvudet i att dra fram detta ur ingenstans, Men sverige är faktiskt förmodligen ett av de bästa länderna på kyckling. Så ät Svensk kyckling. det är säkrast och bäst för miljön!


Men enligt många gourmeter så är Bressekycklingen från Franska Bresse den bästa av de bästa kycklingarna. Aspekter som ska spela in är Ras/avel, Föda, samt att de är frigående och får arbete med kroppen.



Jag har tror att mycket att kyckling sunkar till sig är att de avlas till att vara lättskötta, växa snabbt och sådant massproducerings-tjaffs. Och det får smaken lida för.

Annonser

Powered by EzPortal