Citat från: agnetasch skrivet 2018-01-05 09:58
Vad är det för skillnad mellan tjockändan o den trubbiga delen av ägget? Båda är väl motsatsen till den spetsiga delen av ägget?
Citat från: janbeck skrivet 2011-11-10 10:23
Känns som ett gammalt problem som man borde ha löst vid det här laget. Det borde gå att mata hönsen med något för att få dom att värpa bättre ägg. Borde inte vara jättekomplicerat...
Citat från: Andreas skrivet 2018-01-04 20:30Vad är det för skillnad mellan tjockändan o den trubbiga delen av ägget? Båda är väl motsatsen till den spetsiga delen av ägget?
" Observera! detta är alltså i den trubbiga delen och inte i tjockänden som Agneta skriver om i #13!
Citat från: janbeck skrivet 2011-11-10 10:23
Känns som ett gammalt problem som man borde ha löst vid det här laget. Det borde gå att mata hönsen med något för att få dom att värpa bättre ägg. Borde inte vara jättekomplicerat...
Citat från: Krista skrivet 2009-07-23 11:04
Har läst (på ett hönsforum - relativt tillförlitlig källa alltså ) att ägg är mest lättskalade när de är 7-10 dar gamla. Jag har förstått att färska ägg är svårskalade och tydligen verkar det gälla även gamla ägg.