En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Ok, jag var bara nyfiken på vad de bestod av. Håller mig till mitt förråd av alved ...
2
Har du ingen Bradley är det rätt meningslöst att pressa puckar.
Du behöver bara spån med rätt storlek och av rätt trädslag samt en press, ja och en form givetvis. När trycket är tillräckligt högt avger spånen något som gör att spånet klibbar ihop.
3
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Porslinsbryne hur göra rent?
« Senaste inlägg av Ulf Wijk skrivet Igår kl. 21:53 »
Bästa tipset jag någonsin har hört!
Vem kunde tro det? Autosol av alla andra medel.. TACK!
4
Tack för svar. Såg att man kan göra dessa puckar själv. Har du något recept på vad som ingår i dem?
5
Spånet är pressat till puckar som matas fram en och en till ett värmeelement med 20min intervall.
6
Hur är tillgängligheten på puckar nuförtiden
Vad är "puckar" undrar en som har byggt en egen rök men aldrig sett en Bradley Smoker ...
7
Hur påverkas smöret av att växelvis stå i rumstemperatur och kylskåp?
Det skulle jag också vilja veta.
Under tiden: Kan du inte ta fram en mindre mängd som du förvarar/använder i rumstemperatur och låta byttan vara kvar i kylskåpet?
9
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vatten eller vacuum?
« Senaste inlägg av webguide skrivet Igår kl. 15:47 »
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.

Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.

Jag menade att det är enklare och billigare att glasera fisken när det handlar om industriel produktion. För hemmabruk är det naturligtvis smidigare att vacka den.
10
Till en början kan vi reda ut mitt intresse för matlagning, erfarenhet och kunskap inom ämnet och därefter fortsätter vi med problemlösningen.

Jag hatar att laga mat.

Det mest avancerade jag ens försökt att göra är pasta och köttfärssås. Eller korvstroganoff. Tror nästan det senare är bökigare då det krävs lite hackande i korven, vilket inte är fallet med köttfärsen.

För att tjäna pengar till att köpa mat så jobbar jag med att fälla träd. Ett kalasjobb som jag älskar. Tidigare jobbade jag inom byggbranschen och där fanns det så gott som alltid mikrovågsugn någonstans på arbetsplatserna, vilket gjorde det smidigt att ha med sig en liten matlåda till lunch. I den här branschen är det totalt tvärtom. Det är inte riggade arbetsplatser på samma sätt, många dagar kan man vara på tre-fyra olika arbetsplatser och det är väldigt oregelbundna lunchtider. De flesta käkar ute, det vill säga på lunchrestauranger, pizzerior eller om man köper något ätbart i närmaste ICA-butik. Så även jag. Men det har jag ledsnat på, av ekonomiska skäl. När jag var ny i branschen så köpte jag en mattermos på 1,5 liter för ändamålet, men maten kallnade allt som oftast i denna så den hamnade på diskbänken och har stått där sedan dess. Har dock en liten dröm om att börja använda den igen. Jag är gräsligt morgontrött så att laga mat dagen innan och sen värma på den innan jag knölar ner den i termosen är inte värt ett försök ens. Det kommer hålla en dag på sin höjd, sen sitter jag där och käkar pizza vid lunchtid likt förbannat. Men jag har en idé...

Om jag kunde komma på en lättlagad maträtt som går att fylla upp termosen med, som man på morgonen värmer upp genom att hälla i 1-2 dl kokande vatten som inte förstör maten. Den måste vara kolhydrats- och kaloririk då jag har ett fysiskt krävande jobb. På fritiden tränar jag brottning 4-5 gånger i veckan om jag inte skolkar något pass, vilket också kräver lite kalorier. Soppor och liknande känns ju som en galant idé, problemet är att de brukar vara kolhydratsfattiga och pasta kan inte ligga i vätska över natten för då är den helt oätlig dagen efter. Men jag tror även på olika såser såsom köttfärssås, kalops och annat. Kruxet är ju då att fylla upp det med varmvatten dagen efter utan att ändra på maträtten.

Så, kära forumläsare och skribenter, har ni några idéer på vad jag kan hitta på? Ös på bara. Ju mindre matlagning = desto bättre idé!
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -