Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-21 17:26
Värm på flyttgröten :D
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-21 15:58
Inte just nu men kolla Hemnet och Jönköping då och då. Adress Skolgatan och Bostadsrättsföreningen heter Saluhallen. Välkommen! Vill du fika bor jag högst upp!


Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-21 11:17
Finns det några lediga lägenheter i det huset? ::)
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-20 20:57
Oj, 129 kronor för en eländig frusen pippi. Får va! I morgon blir det delikatessbutiken som råkar ligga i mitt hus där en fin, färsk ekologisk kyckling väntar. Lyxigt att ha en sån butik i huset, va? Fiskaffär har jag också. Dyra butiker men ack så bra.
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-17 18:41
Fint!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-17 18:16
Fasan fanns på mitt Lidl; en stycken liten förskrämd stackare på, tja drygt ett halvt kg kostade 129:- Några vaktlar fanns inte för tillfället.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-15 17:02
Jag ska till Lidl i morgon, då kan jag kolla.
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-15 14:55
Nej, jag minns inte vad de kostade men morsan slängde ur sig att det var billigt...
Skrivet av Jonas
 - 2009-02-12 20:37
Det låter som att Gotish vet vad han gör tycker jag.
Har aldrig haft förmånen att äta fasan men däremot har jag tillagat ripa några gånger.
Ripan är oxå "torr" i köttet  men som sagt med rätt teknik i tillagningen så blir ripan en saftig delikatess som
slår ta me fanken allt i smakupplevelse som jag har testat.
Skrivet av dePaul
 - 2009-02-12 20:22
Citat från: Mickan skrivet 2009-02-12 16:08
Såg att Lidl hade frusen fasan och vaktel. Någon som provat?
Såg du hur mycket de tog?
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-12 16:08
Såg att Lidl hade frusen fasan och vaktel. Någon som provat?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-29 17:28
Till dom stekta fågeldelarna blev det salt o peppar, tycker som du att det enkla är det goda. I rödvinssåsen åkte det i lite indonesisk soja, lagerblad o päronjuice.
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-29 16:57
åhh fasan, det är så hemskans gott. För när man bodde på Gotland jagade jag mycket fasan, vi åt fasan middag 3-4gånger per år :)

Jag brukar brykar göra som du agneta med vingar lår och skrov. Däremot brukar jag bryna fillerna i stekpanna lite snabbt för att sedan göra dom i ugnen på högsta värme i några minuter bara. Blir kanon!

Annars är enkel stekst viltfågel bröst i stekpanna förbannat underskattat. En av dom enklaste och absolut godaste tillrätningsmetoder för vild fågel, jag brukar bara ha salt och peppar, behövs inget annat. Vad använde ni för kryddor?

//Mattias
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-29 12:06
Det blev riktigt bra med fasanen :D
Vi styckade dom; lår o vingar för sig (de bryntes o fick sjuda i rödvin o kryddor en dryg halvtimme) skrov för sig (kokade jag buljong på) o bröst (som stektes i stekpanna i sista sekunden)
Rödvinet o buljongen gjorde jag sås på o la ner lår o skivade bröst. Köttet blev väldigt bra; samma färdighetsgrad o såsen blev gudomlig.
Skrivet av dePaul
 - 2009-01-03 12:21
Citat från: Andreas skrivet 2009-01-03 10:55
1. Ganska torrt kött, det innebär alltså att fasan är en väldigt mager fågel?

2. I så fall är väl utmaningen att laga till den så lite som möjligt för att behålla så mycket saftighet som möjligt?

3. Kan fasan ha någon typ av parasiter man måste passa sig för, hur lågt kan man gå i temperatur?

1. Ja, trots att köttet är rött.

2. Det här är den svåra punktet (som alltid) ;). Faktum är att denna regel gäller allt kött ;).

3. Det kan undantagsvis finnas tarmparasiter, dock inte farliga för människan.

Annonser

Powered by EzPortal